Cum s-a ascuns primarul Fati în spatele juristei Alba !!! Un nou episod în scandalul diplomelor false de la Primăria Apahida

Ziardeapahida.ro continuă seria dezvăluirilor din scandalul angajărilor cu diplome false la Primăria Apahida. Judecătoria Cluj Napoca l-a condamnat pe Teodor Aștilean, soțul directoarei economice de la Primăria Apahida, Dana Aștilean, la plata unei amenzi penale după ce s-a descoperit faptul că s-a folosit de o diplomă de bacalaureat și una de licență, false, pentru a se angaja la Primărie.astileanÎn timpul cercetării penale, Aștilean a fost cercetat pentru înșelăciune și uz de fals. Apoi, în timpul judecării procesului, infracțiunea de înșelăciune, cea mai gravă și care i-ar fi putut aduce pedeapsa cea mai mare, a dispărut cu largul concurs al Primăriei Apahida, condusă de primarul Grigore Fati.

Pentru că Aștilean a plătit daunele civile în valoare de 7.307 lei, în contul Primăriei Apahida, această instituție a renunțat la acuzații.

Prin semnătura juriste Elisabeta Raluca Alba, o ilustră anonimă, dată pe o declarație notarială întocmită la cabinetul notarial George Ciugudean, Primăria Apahida a renunțat la acuzația de înșelăciune. Pe actul notarial apare că jurista Alba are calitatea de ”împuternicit”, semnal clar că primarul Fati nu a vrut să îi apară numele pe acte care i-ar putea aduce un minus de popularitate. Singura persoană care poate împuternici un jurist, în cadrul unei primării, este doar primarul. declaratie-jurist

”Pe propria răspundere și cunoscând consecințele legale ale declarațiilor nesincere prevăzute și pedepsite  … declar că am încasat pentru comuna Apahida, de la Aștilean Teodor, cetățean român …, suma de 7.307 lei, reprezentând diferență salarială cu care s-a constituit parte civilă. Pe cale de consecință arăt că sunt de acord cu împăcarea având în vedere dispozițiile art. 159, raportat la art. 244, alin. 3, Codul Penal și să constatați încetarea procesului penal”, a declarat jurista Alba. Actul notarial a fost depus la instanța de judecată și astfel acuzația de înșelăciune a dispărut.
20150807_114509
Pentru ca primarul Grigore Fati să nu mai susțină că actul a fost încheiat în mandatul primarului Ionel Fărcaș, așa cum a susținut cu primele ilegale, ziardeapahida.ro vă prezintă și data la care s-a încheiat declarația notarială semnată de jurista Alba, și anume 2 iunie 2015.

Interesant este faptul că în aceeași zi de doi iunie 2015, la Primăria Apahida, prin chitanță 2706090 s-a încasat de la Teodor Aștilean suma de 7.307 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s