Metoda ”accidentul” face ravagii printre pensionarii clujeni!!!! Au făcut 8.000 de euro în patru zile de la patru bătrâni

Judecătorii de la Judecătoria Cluj Napoca au dispus arestare pentru 30 de zile a unor tineri care au venit tocmai din Călărași, sudul României, în Cluj Napoca să înșele oamenii, în special pensionari, cu metoda ”accidentul”.

În mai puțin de patru zile, Răducu Coleașă (foto) și Alexandru Badea au obținut prin înșelăciune aproximativ 8.000 de euro, de la mai mulți bătrâni care au crezut poveștile spuse la telefon de către un deținut încarcerat la Penitenciarul Jilava.
coleasa 1
Coleașă și Badea erau ”săgețile” din exterior a deținutului care suna diferite persoane la telefon, și sub pretextul că este avocat, îi anunța pe aceștia că o rudă apropiată, fiul sau nepotul, a comis un grav accident de circulație în urma căruia doi copii au suferit răni grave și că pentru împăcarea părților este nevoie de o sumă de bani. Coleașă și Badea se prezentau la întâlnirea cu pensionarii sub pretextul că sunt șoferul, respectiv, consilierului avocatului care se afla la audieri și nu putea veni personal.

Astfel, susțin procurorii, din data de 24 iulie și până în 28 iulie, Coleașă și Badea au obținut, prin înșelăciune 13.800 de lei, 3.200 de euro și 1.040 lire sterline.
Ultimul pensionar pe care au vrut să îl ”înțepe” le-a adus și ghinion. La întâlnirea cu cei doi, în locul pensionarului au venit polițiștii. Pentru a-i putea prinde, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în aer dar și în mașina celor doi.

Polițiștii clujeni atrag atenția, în special persoanelor în vârstă să verifice orice informație pe care o primesc de la străini. ”În astfel de cazuri, cel mai simplu ar fi să îi sune pe cei despre care se spune că ar fi comis accidentul”, spune un polițist clujean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s