Autobuzele mov vor circula și în Apahida. Directorul CTP anunță că este o chestiune de zile

După ce tot mai mulți apahideni s-au plâns de faptul că celebrele autobuze mov nu circulă în comună, pe linia M41, asta deși și ei plătesc bilete și abonamente, costul acestora intrând în bugetul Companiei de Transport Public Cluj, ziardeapahida.ro a luat legătura cu directorul CTP, Liviu Neag.

”Și la noi au ajuns aceste reclamații și ceea ce vă pot spun este că în perioada imediat următoare vom găsi soluții ca aceste autobuze mov să circule și în Apahida. Am discutat cu primarul Fati și este o chestiune de zile până când pe linia M41 vor circula și autobuze mov. Oamenii au dreptate să spună ceea ce spun. În prezent, relația Cluj Napoca – Apahida este asigurată cu autobuze Renault, care au o vechime de doar câțiva ani”, a spus directorul CTP, Liviu Neag. 646x404

În luna ianuarie 2015, CTP a cumpărat 40 de autobuze mov, articulate, care au costat 2,5 milioane de euro, banii find plătiți de Primăria Cluj Napoca. Din acest motiv, primarul Clujului, Emil Boc a declarat că aceste autobuze vor fi folosite exclusiv de clujeni. “Probabil celelalte 10 care vor fi achiziționate de către companie vor putea circula și în zona metropolitană, dar acestea, care sunt exclusiv din banii clujenilor, așa cum am mai spus, vor avea prioritate să circule în Cluj-Napoca”, spunea Boc.

Ulterior, în iulie 2015, CTP a mai cumpărat încă 10 autobuze mov, scurte. La acel moment, Boc a susținut că autobuzele, mov, vor circula în zona metropolitană abia în momentul în care CTP va cumpăra alte zece autobuze electrice.

Ca de obicei, primarul din Apahida, Grigore Fati nu are nicio părere, nici despre acest subiect, ca și când ar fi indiferent față de problemele localnicilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s