Gata cu blocurile între case în Apahida. Consilierii locali PNL au decis să pună piciorul în pragul ilegalităților

De mai bine trei ani, în Apahida se construiește în neștire. Din senin, pe terenul unei foste case, demolate între timp, la nici cinci metri de altă casă, răsare un bloc. Și tot așa. Pe strada Libertății și pe strada Pietroasa, exemplele de ”urâțenie” arhitecturală și urbanistică, aprobate de Primăria Apahida, sunt vizibile la tot pasul. Degeaba locuitorii se plâng primarului Grigore Fati, pentru că, niciun angajat de la Primăria Apahida nu intervine să rezolve situația.

Primarul o ține una și bună, că în Planul Urbanistic General, celebrul PUG nu sunt interzice aceste construcții.20150810_192242

Consilierii PNL au decis să intervină și să stabilească de acum înainte un set de reguli urbanistice dintre care, cea mai importanta, se referă la faptul că în zonele de case nu se mai pot construi blocuri. Consilierii locali de la PNL au semnat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care va fi pus în discuție la ședința Consiliului Local, de îndată, pe care primarul Fati vrea să o convoace cât mai curând pentru a aproba finanțarea pentru zilele comunei Apahida. Există șanse foarte mari ca acest proiect să fie aprobat iar astfel transformarea unei localități frumoase într-un ”cartier dormitor” să înceteze.

”Se interzice realizarea de locuințe colective între case familiale și pe strada Parcului pe raza administrativ teritorială a Comunei Apahida”, se arată în proiectul de hotărâre propus de consilierii liberali.

În expunerea de motive, consilierul local Călin Păcurar și copreședinte al PNL Apahida susține că în ultimii ani ”s-a ajuns la aprobarea a numeroase proiecte imobiliare de locuințe colective edificate în zonele de case familiale, generând prejudicii ireparabile proprietarilor de case prin aglomerarea peste limitele legale a spațiului urbanistic construibil”.

Consilierul local Păcurar a declarat pentru ziardeapahida.ro că PNL a luat această decizie pentru a-i proteja pe cei care au case de agresiunea tot mai insistentă a constructorilor de blocuri. ”Consider că se impune adoptarea unei soluții cu caracter tranzitoriu prin care să fie interzisă total construirea de locuințe colective în toate zonele în care regimul urbanistic stabilește că sunt zone cu case familiale, inclusiv pe strada Parcului. În opinia noastră este inacceptabil, ca după ce un om a muncit o viață întreagă pentru a-și putea construi o casă, peste noapte, lângă aceasta să fie construit un bloc, în care vor locui sute de oameni care se vor uita cât e ziua de lungă în curtea omului”, a spus Păcurar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s