Vezi cine sunt angajații Primăriei Apahida care au primit sporuri ilegale. EPISODUL 1

Ziardeapahida.ro vă prezintă, în exclusivitate, într-un prim episod, prima pagină din tabelul cu angajații Primăriei Apahida care au beneficiat de sporuri ilegale.

Tabelul este anexat la raportul Curții de Conturi a României, pentru anul 2014, derulat la Primăria Apahida, la finele anului trecut. Deși, inspectorii Curții de Conturi au dispus restabilirea situației anterioare, prin faptul că angajații trebuie să restituie contravaloarea celor două sporuri încasate ilegale, încă nu știm dacă acest lucru s-a și întâmplat.

Potrivit unor informații din interiorul Primăriei Apahida, au fost deja întocmite liste cu angajații care trebuie să restituie oficial sumele de bani încasate în mod necuvenit. Primarul Grigore Fati a refuzat până în prezent să răspundă solicitărilor făcute, în mod public, de către ziardeapahida.ro, pentru a furniza informații în legătură cu această chestiune.tabel

Inspectorii Curții de Conturi a României au stabilit că angajații Primăriei Apahida au primit sporu de dispozitiv și spor de fidelitate, deși acest lucru era ilegal. Suma plătită în mod ilegal este 955.153 lei, adică aproape 250.000 de euro.

Interesant este faptul că primele diferă de la angajat la angajat, deși funcția este aceeași. Corina Genis, consilier al primarului are de restituit 25.211 lei, șeful Serviciului Economic, Dana Aștilean, suma de 23.521 lei, șeful Serviciului Urbanism, Iuliu Mârza doar 7.266 lei. Există și un inspector de specialitate, Tudor Vasile care are de restituit suma de 10.609 lei, fiind campion absolut al primelor încasate ilegal.

În pagina atașată, suma primită ilegal de fiecare angajat în anii 2012, 2013 și 2014 este în ultima coloană.

P.S. Ne cerem scuze față de funcționarul public Tudor Vasile pentru faptul că l-am trecut în acest top. Din greșeală, numele acestuia figurează în dreptul unei prime mult mai mari, dar în realitate acesta nu a încasat decât suma de 10.609 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s