Vezi cum scăpat Dumitru Fărcaș de dosarul penal în care a fost cercetat pentru că a condus rupt de beat

Dumitru Fărcaș a scăpat ca prin minune de dosarul penal în care a fost cercetat pentru conducere sub influența alcoolului pentru că este o somitate și că Statul Român nu are interes să îl cerceteze. Maestrul a fost prins băut la volan în noiembrie 2014, în la scurt timp după ce a plecat de la Festivalul „Taragotul de aur”, organizat în onoarea lui, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca.dumitru-farcas-taragot

La un moment dat, un polițist a observat că mașina condusă de Dumitru Fărcaș, la ora unu noaptea, circula cu luminile stinse fapt pentru care a decis să verifice ce se întâmplă. Surse judiciare susțin că Dumitru Fărcaș a a băut înainte de a se urca la volan cinci butelii de vin. Analiza probei de sânge efectuată la Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca a indicat că taragotistul avea o alcoolemie de 1.05 grame la mie alcool sânge.

Deși cei aflați în această situație sunt trimiși în judecată și condamnați pentru că au condus sub influența alcoolului, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au luat decizia de a clasa dosarul în care era cercetat Dumitru Fărcaș, „din lipsă de interes”. Cu alte cuvinte, procurorul a crezut că România nu va câștiga  nimic dacă Dumitru Fărcaș ar fi fost condamnat.

Procurorul susține că nu există interes public pentru urmărirea faptei, în ciuda articolului 16 din Constituție, în care se arată că „cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.

„A circulat pe o distanță scurtă, de sub 100 de metri, pe timp de noapte, când circulația, atât rutieră cât și pietonală, este redusă. Alcoolemia inculpatului a fost relativ redusă, de 1,05 grame la mie. Inculpatul s-a aflat la prima confruntare cu legea penală, este în vârstă de 78 de ani, are funcția de profesor universitar la Academia de Muzică … are nenumărate distincții și premii, titlul de Doctor Honoris Cauza la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu”, susține procurorul. În susținerea deciziei, a mai contat faptul că Fărcaș este cetățean de onoare al orașelor București, Cluj și Baia Mare și a fost decorat de președintele României cu declarația Crucea Serviciului Credincios.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s