Centura de la Vâlcele la Apahida se reasfaltează pentru că asfaltul e de proastă calitate

În aceste zile, pe centura de la Vâlcele la Apahida, mai multe utilaje și echipe de muncitori lucrează de zor la reasfaltarea drumului. Potrivit unor informații furnizate de autoritățile de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, asfaltul turnat în urmă cu trei ani nu a respectat rețeta impusă prin caietul de sarcini și astfel, în decurs de doar trei ani au apărut anumite defecțiuni.
1
Cei 24 de kilometri de centură au fost cei mai scumpi din România, ridicându-se la 156 de milioane de euro, cât costă și o autostradă.

Expertiza realizată de Compania Națională de Drumuri arată că nu s-a respectat calitatea asfaltului. ”Am avut unele dubii cu privire la asfalt și am solicitat o expertiză. În multe locuri, stratul de uzură trebuie îndepărtat. Sunt și locuri unde toate trei straturile de asfalt precum chiar și fundația trebuie refăcute. În zona unor sensuri giratorii, cum sunt cele de la Vâlcele și Sânnicoară, constructorii trebuie să refacă pe banii lor fundația drumului”, a spus un oficial CNADNR.

De asemenea, și grosimea stratului de asfalt în unele zone este mai mică decât cea stabilită prin caietul de sarcini. ”Noi am făcut carote în drum și analize de specialitate la propriile noastre laboratoare. În unele locuri, s-a stabilit că grosimea stratului de asfalt este mai mică decât ar fi trebuit să fie. Constructorul a obiectat la acest capitol și a făcut propriile lui carote, la acostamente, unde grosimea stratului de asfalt corespunde. Acum, ei refac pe banii lor drumul”, susține același angajat al CNANDR.

Lucrările au fost executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj iar acum, pe banii acestei societăți comerciale, se reface întreaga infrastructură rutieră. Directoru ARL, Lucian Mihancea a declarat că firma pe care o conduce a respectat rețeta pentru asfaltul care s-a turnat pe șoseaua de centură și că nu își explică de ce acum, la nici trei ani, au apărut problemele legate de calitatea asfaltului. ”Este o lucrare în garanție și unele defecțiuni, mai mici sau mai mari, care au apărut le refacem pe cheltuiala noastră”, a spus directorul Mihancea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s