EXCLUSIV Consiliul Local al ilegalitatilor? ”Rigola de aur” anulată de prefectul de Cluj

După ce au compromis derularea evenimentului care îi adună pe toți apahidenii laolaltă, consilierii locali, secretarul Consiliului Local Apahida, Alexandru David și primarul Grigore Fati s-au făcut din nou de rușine.

Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan a solicitat anularea Hotărârii Consiliului Local 103 din data de 4 iunie 2015, ca fiind ilegală. Prin această hotărâre, primarul Grigore Fati a vrut să scoată din bugetul local suma de 213.513 lei pentru construirea unei rigole pe strada Clujului, din Sânnicoară, în lungime de 168 de metri liniari. Cel care a inițiat această hotărâre de consiliul local este nimeni altul decât primarul Grigore Fati.IMAG0633

Banii erau necesari pentru refacerea unei rigole deja existente dar ceea ce atrage atenția este suma incredibil de mare care a fost solicitată de la bugetul local pentru acest proiect. Un simplu calcul, arată că pentru fiecare metru de rigolă s-ar fi alocat suma de 1.271 lei, adică în jur de 280 de euro. Un bun gospodar își construiește cu acești bani un metru pătrat de casă ”la cheie”.

Prefectul a cerut Consiliului Local Apahida să revoce hotărârea 103 din cauza faptului că aceasta a fost adoptată cu șapte voturi deși legea impune clar că trebuia să fie aprobată cu nouă voturi. Din informațiile obținute de ziardeapahida.ro, rezulta că revocarea acestei hotărâri ilegale va fi discutată de consilierii locali din Apahida, la ședința Consiliului Local din data de 30 iulie 2015.rigola de aur

În ciuda acestor evidențe clare, secretarul Consiliului Local Alexandru David și-a pus semnătura de legalitate pe această hotărâre ilegală, care a mai fost semnată și de consilierul local Vasile Fărcaș, în calitate de președinte de ședință.

 

P.S.

Pentru ”jurnalistii” locali din Apahida le recomandăm să citeze sursele de inspirație, dacă tot se documentează la greu din ceea ce scrie ziardeapahida.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s