”Zilele comunei Apahida” raman fara finantare de la Primarie. Vezi ce pocinog au facut secretarul si consilierii locali

”Zilele comunei Apahida” se vor desfasura anul acesta fara bani de la bugetul Primariei Apahida. Desi primarul Grigore Fati s-a laudat cu faptul ca anul 2015, este anul cu cel mai mare buget alocat pentru aceasta manifestare, 120.000 de lei, decizia Consiliului Local Apahida este una ilegala.

Consilierii locali, marea lor majoritate de la PSD, au uitat de lege, atunci cand au votat Hotarea 104 din data de 4 iunie 2015, prin care s-a dispus ”se aproba utilizarea sumei de 120.000 de lei din bugetul local al comunei Apahida, pentru organizarea evenimentului cultural Zilele comunei Apahida”. Hotararea este vizata pentru legalitate de secretarul comunei, Alexandru David, care ar fi trebuit sa isi dea seama ca legea nu a fost respectata.
hotarare zilele apahizii
La sedinta respectiva au fost prezenti zece consilieri locali, dar si primarul Fati, dintre care sase au votat pentru si patru s-a abtinut. Legea impune ca, in cazul alocarilor de bani pentru diverse manifestari, hotararea trebuie adoptata cu votul majoritatii consilierilor locali in functie. Adica din 17 consilieri locali validati, ar fi trebuit sa voteze minim noua. Doar pentru cei care ne conduc, noua este egal cu sase.

Ilegalitatea a fost descoperita de prefectul judetului Cluj, profesorul universitar Gheorghe Vușcan. Printr-un document trimis la Consiliul Local al comunei Apahida, prefectul de Cluj cere revocarea hotararii 104 din data de 4 iunie 2015, care este ”nelegala, intrucat nu a fost adoptata cu cvorumul prevazut de lege pentru hotararile privind bugetul local … Hotararile privind bugetul local se adopta cu votul majoritatii consilierilor locali in functie”, se arata in decizia Prefecturii Cluj.
prefect cluj
Sursele ziardeapahida.ro sustin ca la sedinta Consiliului Local Apahida, care va avea loc in data de 30 iulie, hotararea ilegala va fi anulata.

Asta inseamna ca vedetele solicitate sa cante la Zilele comunei Apahida, intre numele vehiculate fiind Smiley sau Voltaj, sa nu mai participe din cauza faptului ca onorariul acestora nu va putea fi achitat la timp, din cauza incompetentei unor functionari care sunt platiti din banii nostri pentru a-si face treaba la timp si in modul cel mai profesionist cu putinta.

Zilele comunei Apahida sunt organizate in prima sambata si duminica dupa ”Sfanta Maria”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s