Cum a fost eliberat un spărgător de locuințe ? Judecătorii au uitat sa îi prelungească mandatul de arestare

Un spargator de locuinte a fost eliberat de curand de la Penitenciarul Gherla, dupa ce un judecator a uitat sa îi prelungeasca mandatul de arestare, în camera preliminara.

Eugen Rostas (foto) face echipa cu Marcu Lingurar, din Apahida, dat in urmarire locala, cunoscut de politisti ca fiind, la randul lui sprgator de case.
Eugen Rostas, zis Piticul, esrostas eugen surprins de camerele de luat vederi ale unui magazinte un spargator profesionist, care a reusit sa comita chiar si patru infractiuni într-o zi fara sa lasa nicio urma. Ultima data a fost arestat în data de 23 martie 2015, dupa ce în cursul lunii ianuarie a spart casa unui clujean si a fost prins din cauza unei greseli comise de spargator.

În cursul lunii aprilie 2015, Rostas a fost trimis în judecata iar judecatorul Octavian Chirila de la Judecatoria Cluj Napoca, care a primit dosarul spre judecare, avea datoria de a verifica legalitatea mandatului de arestare si de a-l prelungi sau nu, la fiecare 30 de zile.

Prelungirea mandatului de arestare s-a facut la datele de 13 aprilie si 8 mai, a.c., dupa care la data de 9 iunie, cand a avut loc un nou termen de judecata a uitat sa scrie în încheierea de sedinta ca prelungeste cu 30 de zile mandatul de arestare al infractorului Eugen Rostas.

Procurorul de sedinta, sustin surse judiciare a fost Ionel Ududec, care a solicitat amanarea judecarii dosarului pentru cateva zile din cauza faptului ca dosarul nu se afla la Judecatoria Cluj Napoca ci la Tribunalul Cluj.

În lipsa unui mandat de arestare valid, conducere Penitenciarului Gherla l-au pus în libertate pe Rostas în data de 11 iunie.

Totusi, acesta a fost depistat din nou de politisti în timp ce ”studia” un apartament din Manastur alaturi de un complice, la începutul lunii iulie, iar dupa o cursa ca în filme prin oras, acestia au fost prins. Politistii l-au eliberat, însa, în aceeasi noapte, din lipsa de probe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s