Atentie pentru expropriatii de la Somes. Politistii ancheteaza exproprierile de la Aeroport

Apahidenii care au primit bani de “nimic” pentru terenurile expropriate pe malul Somesului trebuie sa invete din lectia oferita de mai multi clujeni si sannicoreni care au incasat sume foarte mici pentru terenurile lor de la Aeroportul International Cluj Napoca.

Ziardeapahida.ro va sta la dispozitie pentru a va ajuta cu mai multe informatii legate de exproprierile care se fac in aceste zile, pe tacute, pentru terenurile de pe malul Somesului, folosite pentru regularizarea raului.
aeroport-cluj-napoca
Un politist de la Directia Generala Anticoruptie s-a prezentat in cursul diminetii la Consiliul Judetean Cluj, de unde a ridicat mai multe zeci de contracte de expropriere a unor terenuri din zona Someseni si o parte din Sannicoara.

Pe terenurile respective s-a construit noua pista de decolare/aterizare, un obiectiv care a costat 40 de milioane de euro.
In total, la Aeroportul International Cluj Napoca au fost expropriate 130 de persoane care au primit sume foarte mici de bani. In procesele verbale de expropriere, in anul 2013, pentru cele 93 de parcele care sunt amplasate, teritorial in Cluj Napoca s-a platit 68,70 lei/mp pentru intravilan arabil si 8,80 lei/mp pentru restul tipurilor de teren. Pentru terenurile din Apahida, suma stabilita pentru despagubiri a fost de 0,40 lei/mp.

Intre timp proprietarii nemultumiti au dat in judecata Consiliul Judetean Cluj si au depus plangeri penale impotriva celor care sunt vinovati de aceasta situatie. Instantele de judecata au restabilit dreptatea, si anume au fixat pretul real de vanzare a unor terenuri in zona. De la 68.70 de lei/mp, instatele au dispus sa se achite 200 de lei/mp, adica in jur de 45 de euro. Un exemplu este al sotilor Varro Sateanu Janos si Varro Sateanu Liana au primit, in urma judecarii suma de 115.160 lei, pentru un teren in suprafata de 57 mp.

Pentru un alt teren care a apartinut lui Agneta Bukos, instanta a triplat valorea exproprierii. In prima faza, pentru terenul de 2.869 mp, Agneta Bukos a primit suma de 220.000 de lei. Dupa proces, judecatorii au dispus ca valoarea reala a terenului este de 654.588 lei, drept pentru a dispus obligarea Consiliului Judetean la plata acestei sume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s