CPL Concordia mărește prețul la gaze naturale cu 33 la sută, în Apahida. Consumatorii sunt șocați

Apahidenii au primit acasă în aceste zile o notificare de la Concordia CPL, firmă care distribuie gazele naturale în comună, prin care sunt anunțați de o majorare a prețului.

Interesant este faptul că cei de la Concordia CPL nu explică clar cât anume va fi creșterea prețului la gazele naturale și nici faptul că deși oamenii au contract de furnizare legal încheiat, prețul se mărește în timpul derulării acestuia

Cei de la Concordia CPL au scris în notificare că prețul nou este de 198.56 lei pentru un MWh, pentru ca oamenii să nu își dea seama cât anume va fi creșterea.

Ziar de Apahida a făcut calculele și a rezultat că această creștere este de 33 la sută, bani pe care apahidenii trebuie să îi plătească în plus la facturile care vor veni începând cu data de 1 august. Asta înseamnă că o factură pe timp de iarnă care era de 600 de lei, după noul preț care va intra în vigoare de la data de 1 august 2021, valoarea acesteia va fi de 798 de lei.

Contractele semnate de apahideni în perioada 1 ianuarie 2021 – 1 iulie 2021 au fost încheiate pentru suma de 147.42 lei/MWh, creșterea fiind de 50.94 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 33,3 la sută.

Apahidenii care nu sunt de acord cu aceste creșteri ale facturii de gaze naturale sunt anunțați că pot denunța contractul de furnizare și să își găsească un alt furnizor.

Ziar de Apahida a cerut și punctul de vedere al ANRE și al Ministerului Economiei și vom reveni cu un punct de vedere legat de acest subiecte scandalos, si asta pentru oficialii guvernamentali au promis să prețurile nu vor crește semnificativ la utilitățile publice.

Cei de la CPL Concordia au motivat că majorarea are la bază ”modificarea condițiilor tehnico economice care au stat la baza încheierii contractului și care au ca efect creșterea pentru furnizor a costurilor”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s