Protest la Câmpenești! Așa nu se mai poate!

Protest la Câmpenești! Așa nu se mai poate!

Problemele în Apahida sunt multe și de toate felurile. Localnicii așteaptă, uneori pe bună dreptate, ca primarul și angajații Primăriei Apahida să le rezolve.

Locuitorii din Câmpenești au protestat sâmbătă dimineața, pentru că nu au canalizare iar drumurile sunt praf. Oamenii s-au adunat în zona parcului de la Creșa Apahida și și au cerut ca primarul să vină la fața locului.

Oamenii nu mai vor să locuiască ca în Evul Mediu și îi cer primarului Apahidei, Grigore Fati, drumuri asfaltate, curent electric și un sistem de canalizare decent.

Când și-au făcut casele în Câmpenești oamenii au sperat că aceste lucruri elementare se vor rezolva, însă și-au dat seama că lucrurile sunt departe.

Ce spune primarul

Acțiunea de protest nu a fost una autorizată, dar cetățenii au declarat la unison că nu vor pleca până când cei de la Primăria Apahida nu le vor da asigurări că solicitările lor vor fi rezolvate.

”Un drum chiar dacă este de piatră, ca să se poată întreține, are nevoie de evacuarea apelor. Șanțurile au fost făcute de mine și mulți vecini le-au făcut pe banii lor. Când se face întreținerea drumului, tot ce se escavează de acolo se împinge pe margine”, i-a spus un localnic, primarului Grigore Incredibil! S-au schimbat cifrele. Fati conduce cu 31 de voturi în față.Fati, care a fost prezent la fața locului.

Contactat, primarul comunei Apahida a declarat că oamenii cer canalizare și drumuri. ”Legat de canalizare, sistemul va fi implementat de Compania de Apă Someș. A fost o licitație care a fost contestată și anulată, între timp. Acum licitația se va relua din nou. Sperăm ca până la vară să fie declarat un câștigător, care să se apuce de lucru”, a spus primarul Fati.

Legat de sistemul de canalizare de la Câmpenești, acesta va fi implementat în cadrul unei investiții care va fi derulată de Compania de Apă Someș, din fonduri europene.

Legat de drumuri, primarul Fati a mai spus că acestea nu se pot asfalta, deoarece proiectul de canalizare a fost conceput și aprobat, pentru a se efectua pe mijlocul drumului. ”Am propus să se facă cu forare pe sub drum dar cei de la JASPER, diriginetele de șantier, care supravegheazăderularea investițiilor cu fonduri europene, a aprobat doar cu spargere a drumului. Acum, Primăria Apahida nu va fi asfalta aceste drumuri, iar la vară ele să fie sparte în totalitate pentru a se introduce sistemul de canalizare. Lucrurile trebuie făcute într-o ordine firească și normală. Un om care își face o casă nu începe cu acoperișul, ci incepe cu fundația. Așa este și aici. Dacă cei de la Compania de Apă Someș, vor derula repede aceste lucrări care se referă la canalizare, Primăria Apahida va asfalta drumurile”, a spus primarul Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s