Veste tristă. Apahida intră pe CODUL ROȘU! Se vor închide școlile și grădinițele!

După mai multe zile, timp în care pandemia de coronavirus a fost ținută sub control de autoritățile din comuna Apahida, numărul persoanelor infectate a crescut foarte mult, ajungând la 48 de cazuri active.

Din acest motiv, indicele ratei de infecție a trecut la acest final de săptămână, peste cifra de trei cazuri la mia de locuitori, ajungând la 3.16.

”Apahida este pe un trend crescător. Din păcate se vor lua anumite măsuri care nu sunt pe placul oamenilor”, au declarat surse oficiale.

Așa se face că începând de din noaptea de 27 spre 28 octombrie 2020, de la ora 00, comuna Apahida va intra pe COD ROȘU, și se vor închide școlile și grădinițele.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că toate unitățile de învățământ de pe raza comunei Apahida vor fi închise pentru următoarele 14 zile. ”Marți dimineața vom avea o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență și vom stabili și alte măsuri. În legătură cu creșa, vă pot spune că nu am luat încă o decizie. Vom vedea cum stă treaba și dacă o vom închide sau nu. Vom anunța, cu siguranță. Le cer locuitorilor comunei Apahida să respecte toate normele sanitare, să poarte masca de protecție, să stea acasă dacă nu au ceva urgent de făcut și să respecte distanțarea socială. Apahidenii sunt oameni serioși și știu că mă pot baza pe ei, pentru a nu ajunge la alte măsuri mai dure, precum carantina generala”, a spus Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s