Maria Rodilă și Grigore Fati sunt marii câștigători ai dezbaterii electorale de la Apahida. Ligia Pop a dat dovadă că nu știe să vorbească liber și a citit de pe foaie răspunsurile de la întrebări!!!

Discuția dintre cei cinci candidați pentru funcția de primar al Comunei Apahida, Grigore Fati, Maria Rodilă (foto principal), Rodica Vila, Ligia Pop și Călin Păcurar, se derulează într-un climat de normalitate.

Cei care au punctat cel mai bine problemele comunei sunt candidatul USR, Maria Rodilă și candidatul PSD, Grigore Fati. Ligia Pop, candidatul PNL a început să citească de pe foaie, iar candidatul PMP este sabotat, deoarece nu se aude ce vorbește.

Maria Rodilă de la USR Apahida a vorbit liber și pare candidatul cel mai bine pregătit de pe zona dreptei. Ligia Pop a citit în permanență ceea ce i-au scris consilierii de campanie, și asta pentru că organizatorul a trimis din timp toate întrebările care se vor adresa candidaților, și din care aceștia vor extrage câte două .

Candidatul USR a spus că este specialist în fonduri europene și că a condus mari proiecte de infrastructură urbană în Cluj Napoca, precum construcția liniei de tramvai sau modernizarea străzii Regele Ferdinand. De asemenea, Rodilă a spus că, în prezent, este coordonatorul unor proiecte mari OIP, finanțate din fonduri europene, care vor

”Din punctul meu de vedere distanța foarte mare de Cluj Napoca este un dezavantaj. La fel ar fi taxe și impozite care ar fi la nivelul orașului. Din acest punct de vedere eu cred că nu este fezabilă ideea ca Apahida să se transforme într-un cartier al Clujului”, a răspuns Rodilă la întrebarea dacă Apahida va deveni în perioada următoare un cartier al Clujului!

De asemenea, fiind întrebată care sunt cele trei puncte tari ale comunei Apahida, Rodilă a punctat foarte bine. ”Proximitatea de Cluj Napoca, asta înseamnă resursă umană și de calitate care poate fi atrasă în comună. Un alt punct tare este Someșul, malurile râului sunt năpădite de vegetație, sunt nepracticabile, sunt depozite ilegale de gunoaie, dar dacă acestea vor fi curățate, se va putea construi pe aceste maluri zone de agrement. Al treilea punct forte este zona de apă sărată de la Pata, care poate exploată și unde poate fi construită o stațiunea ca și cea de la Cojocna”, a mai spus Rodilă.

Primarul în funcție, Grigore Fati a vorbit și el foarte bine. Întrebat care sunt proiectele de viitor, întrebare trasă la sorți de actualul edil, Fati a spus că peste câteva zile se va da drumul la licitația pentru modernizarea centrului și localității Apahida și a străzilor aferente. ”Lucrări la Grădinița din Apahida sunt aproape de finalizare, mai trebuie doar avizul celor de la pompieri. La baza sportivă Apahida, care va fi extinsă cu un teren cu iarbă, acolo se lucrează deja. Modernizare zona centrală Apahida, săptămâna viitoare va fi lansată licitația. Străzile din zona centrală vor avea altă față după acest proiect. Am achiziționat un teren lângă biserica veche, unde vom construi fie o grădiniță, fie o creșă, după consultarea populației. Vom înlocui conductele de azbociment, de aducțiune a apei potabile cu unele moderne. De asemenea, voi urmări scoaterea traficului din parcul Nervia spre centura metropolitană prin construirea unui pod peste Someș, în cadrul centurii metropolitane”, a spus Fati.

Candidatul liberal, Ligia Pop a citit non stop de pe hârtii și a fost nesigură în răspunsuri. După ce la începutul dezbaterii a spus că a fost de trei ori consilier local și o dată consilier județean, Pop și-a asumat tot ce s-a făcut în Apahida, pe vremea vechiului Primar, Ionel Fărcaș. De la școala supraetajată din Apahida, la construcția școlii din Sânnicoară, la aducțiunile de gaze naturale din Dezmir, unde culmea rețeaua a fost construită pe banii sătenilor, Ligia Pop a făcut de toate. Apoi Ligia Pop a vorbit despre spitalul monobloc de pediatrie din Cluj Napoca, care nici nu a fost construit, sau de centrul de transplant renal, care de asemenea este un proiect care este la stadiul de studiu.

Rămâneți pe ziar de Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s