Noua centură metropolitană va schimba fața comunei Apahida! Primarul Fati vorbește despre noile drumuri care se vor construi

Candidatul PNL la Primăria Apahida, Vasilica Pop și ajutoarele aduse de acesta de la Cluj, vezi cazul deputatului habarnist Sorin Moldovan, care scria că primarul Grigore Fati nu a fost capabil în cele două mandate avute să construiască o șosea metropolitană lungă de 42 de kilometri, de la Apahida, prin Cluj Napoca și Florești, la Gilău, vorbesc doar prostii când vine vorba despre proiectul șoselei metropolitane.

Prima minciună acreditată de PNL Apahida și rostogolită de vuvuzelele de partid este că actualul primar, candidatul Grigore Fati trebuia să construiască acest proiect de infrastructură, uriaș, cu o valoare imensă, peste 300 de milioane de euro, bugetul comunei timp de 30 de ani.

Potrivit lui Grigore Fati, șoseaua metropolitană va fi finanțată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și nu de Primăria Apahida, suma preconizată fiind de 300 de milioane de euro. ”Banii vor fi asigurați din fonduri europene. Văd că unii vorbesc doar prostii. Doar sensul giratoriu care se va construi pentru a interconecta drumul care, de asemenea, va fi construit pentru a asigura traficul rutier din șoseaua metropolitană spre zona industrială de la Nervia, va costa 23 de milioane de euro. De unde să aibă Primăria Apahida acești bani? Cei care scriu sau susțin tot felul de bazaconii nu știu despre ce vorbesc. Mă refer aici la o contracanditată de-a mea. Se vorbește despre o valoare totală a investiției de 300 de milioane de euro și sunt acuzat ca primar, că în opt ani nu am făcut acest proiect, de la Apahida, până la Gilău. Eu, primarul din Apahida sunt acuzat că nu am făcut drumuri în Cluj Napoca, Feleacu,Florești și Gilău. Niște inepții. Nici nu mă obosesc să răspund pentru că apahidenii își dau seama când cineva vorbește prostii și când nu”, a spus Fati.

Primarul din Apahida a explicat și de ce nu a fost adoptat noul Plan de Urbanism General (PUG) al comunei Apahida. Potrivit edilului, dezbaterea finală la care trebuiau să participe toate persoanele interesate nu a mai avut loc, deoarece a fost declarată starea de urgență și, mai apoi, starea de alertă. ”Mai există un motiv care se se referă la centura metropolitană, la extinderea ei, care trebuie pusă în acord cu noul PUG. Este prognozată o conexiunea rutieră între șoseaua metropolitană, care va avea patru benzi și DN 16, care merge spre Mociu. Evident că această conexiune trebuie să o prindem în PUG. Urmare a acestei conexiuni apar alte conexiuni de mai mica importanță, care vor duce la fluidizarea traficului în comună și toate acestea trebuie cuprinse în PUG. Inclusiv, podul noul pod de peste Someș. De asta spuneam că PUG-ul va fi adoptat la începutul anului viitor când vom dezbate și aceste trasee. Vor fi terenuri care vor fi expropriate de CNAIR, cu o justă despăgubire. Vom avea și o conexiune cu Câmpenești pe altă parte, decât este acum, din giratoriu va fi un drum direct”, a spus primarul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s