Candidatul PMP la Primăria Apahida, Călin Păcurar pune degetul pe rană. ”Apahida modernă nu poate exista fără presiune la apă și fără o rețea de canalizare modernă”

Domnule Călin Păcurar, candidați din partea Partidului Mișcarea Populară pentru un mandat de primar! Până mai ieri ați fost la PNL!

Așa este. Trebuie făcută însă o remarcă importantă. Am plecat de la PNL, alături de echipa mea, pentru că nu am mai fost doriți. Ni s-a impus un candidat de la Cluj, în persoana doamnei Ligia Pop, fără să fim consultați, semn că cei de la PNL Cluj fac orice este posibil ca actualul primar, Grigore Fati să fie reales pentru al treilea mandat. Interesele sunt mari, mai ales cele imobiliare. Se dorește transformarea comunei Apahida, într-un paradis imobiliar.

Dacă ați ajuns aici este important să spunem că există riscul ca Apahida, încă neatinsă de virusul imobiliar, să se transforme într-un nou Florești.

Acest risc este foarte mare. Dacă ajung primar, acest fenomen al construcției de blocuri între case va fi stopat. Nimeni, indiferent de nume, nu va mai putea să construiască blocuri pe unde îl taie capul. Acest lucru este posibil acum datorită faptului că Apahida nu are un Plan Urbanistic General, unde să fie reglementate toate zonele unde se pot construi blocuri. Riscăm acum, ca în toată grădina din spatele unei case să apară un bloc. Vedeți și dvs. dezvălurile făcute de presa din Cluj, unde se arată că Alin Tișe, actualul președinte al Consiliului Județean Cluj, și care candidează pe listele PNL, construiește șapte blocuri. Acest lucru se va întâmpla și la Apahida!

Cum vă explicați faptul că la șase zile de la dezvăluirea dvs, din care rezulta că proiectul construcției a șase blocuri între case, în Apahida, votat și de consilierii PNL, fostul dvs partid nu are nicio reacție?

Ce reacție poate să aibă. Ligia Pop merge pe stradă și le spune la oameni că nu mai aprobă construcția de blocuri între case, iar mai apoi consilierii locali PNL, votează proiecte de genul acesta. Ce poți să înțelegi din asta? Vreau să mai spun aici ceva interesant. Doamna Ligia Pop, candidatul PNL a fost prezentă la ședința de consiliul local, de joi 27 august 2020, unde consilierii locali PNL au votat construcția celor șase blocuri între casele de pe strada Nouă, din Apahida, cot la cot cu consilierii PSD. A fost prezentă dar a plecat în momentul în care proiectul a intrat în dezbatere. A venit doar să își scuze cumnata că nu poate veni la ședință, și mai apoi a plecat, știind că pe ordinea de zi este un subiect fierbinte, fără să o intereseze. Apoi merge pe la oameni și le plânge de milă.

Doamna Ligia Pop a spus într-un interviu că nu este de acord cu acest fenomen!

Da, a spus. Numai că pe la spate, consilierii locali PNL votează cu amândouă mâinile pe sus! Concluzia o trageți singuri!

Din ce știm, la ședința respectivă a Consiliului Local Apahida a fost și doamna Maria Rodilă, candidata USR pentru Primăria Apahida!

Sigur că a fost. A luat și cuvântul, a vorbit interesant, la obiect, și apoi liniște. Ați văzut dvs. luare de poziție a USR Apahida pe tema asta fierbinte? Nu ați văzut și nici nu veți vedea. Pentru cine nu știe, Maria Rodilă locuiește chiar lângă acele blocuri aprobate cu votul celor de la PNL Apahida.

De ce spuneți că nu vom vedea reacție de la USR Apahida, mai ales că tema este una sensibilă?

Pentru că ei s-au înțeles între ei. La PNL și la USR, mai mulți candidați sunt rude între ei. Fac o mică dezvăluire. Cei de la USR Apahida și-au schimbat lista de consilieri locali pe ultima sută de metri. Persoana de pe primul loc pe lista USR, care este nepotul candidatului PNL, de pe locul trei, a propus ca USR Apahida să o susțină pe Ligia Pop. După cum văd că merge această campanie, chiar cred că cei de la USR oferă această susținere pentru Ligia Pop. Altfel cum să îmi explic? Vine cineva, cere aprobare pentru construcția a 96 de apartamente lângă casa doamnei Rodilă, cei de la PNL votează energic, și apoi nici PNL, dar mai ales USR, nu zic nimic.

Susțineți că ar fi vorba despre un blat PNL-USR?

Este evident. Nu mai trebuie demonstrat nimic. Neamuri, rude etc. La PNL, trei din primii patru candidați sunt rude între ei. Să vină doamnă Ligia Pop să ne spună ce grad de rudenie are cu ceilalți. Sunt curios ce vor spune oamenii!

Care sunt problemele apahidenilor?

Bine că mă întrebați. Asta este cel mai important aspect al unei campanii electorale. Vă spun eu care sunt: canalizarea subdimensionată, lipsa presiunii la rețeaua de apă potabilă, penele de curent tot mai dese, care îi exasperează pe oameni. Sunt zile când oamenii din Apahida nu pot face duș, pentru că nu este presiune la apă. Penele de curent sunt atât de prezente, încât oamenii sunt disperați. Canalizarea și apa potabilă sunt la Consiliul Județean, prin Regia de Apă Canal. Doamna Ligia Pop a fost consilier județean în ultimii patru ani. Mă întreb dacă nu știa că în Apahida nu sunt probleme cu apa și cu rețeaua de canalizare? A știut, dar a tăcut. În ultimii patru ani nu a spus nimic public pe această temă. Dacă ajung primar, aici voi lucra prima dată. Apahida modernă nu poate începe fără apă și canalizare. Restul sunt povești de politicieni care fie nu trăiesc în Apahida, fie nu au contact real cu problemele oamenilor. De asemenea, le voi cere celor de la Electrica să întreprindă lucrări urgente de modernizare a infrastructurii lor pentru a evita aceste probleme cu penele de curent.

Despre salubritate, ce ziceți? Unii spun că a ajuns să coste mai mult ca aurul!

Câtă dreptate aveți! Am sute de mesaje de la apahideni care sunt nemulțumiți de costul enorm pe care trebuie să îl achite la salubritate. Nimeni nu mai știe cât se plătește din bugetul public pentru acest serviciu, și cât gunoi se transportă la groapa de gunoi. Vă dau un exemplu. Anul trecut, din primăvară și până în toamnă s-a dublat cantitatea de gunoi transportată la groapă. Am pus întrebări în Consiliul Local și mi s-a răspuns că s-a dublat populația comunei. Acest lucru chiar nu îl cred. Dacă ajung primar voi cumpăra două mașini de colectare a gunoiului menajer și Primăria Apahida va oferi acest serviciu. Sunt convins că vor scădea costurile cu 50-60 la sută.

Interviul este mai lung și vom continua și într-un număr viitor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s