Apocalipsa Covid 19 în Apahida! Autoritățile studiază să închidă o localitate din comună!

Numărul cazurilor de Covid 19 în comuna Apahida a explodat în ultimele zile. Astfel, la nivelul comunei sunt înregistrate 12 cazuri, dintre care opt, doar în Sânnicoară.

Surse din cadrul Direcției de Sănătate Public Cluj au comunicat oficial aceste cifre și atrage atenția că dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, purtarea măștii de protecție, localitatea Sânnicoară este la un pas să intre în carantină, pentru 14 zile. Această etapă se poate dispune atunci când există trei cazuri la 1000 de locuitori.

Din informațiile furnizate, în localitatea Sânnicoară există cel puțin trei focare de Covid 19. Prima este a unei familii a cărui fiică a participat la o petrecere de majorat. Fata se testase pentru a pleca în vacanță în Grecia, iar ulterior a mers la o petrecerea de majorat a unei alte tinere din localitate. A treia zi i-a venit rezultatul, pozitiv. Ulterior, tânăra a fost internată în spital. După câteva zile, tatăl acesteia a fost confirmat pozitiv și internat de urgență.

Mai există, încă patru persoane infectate, membrii ale aceleiași familii, doi adulți și doi copii, care au locuit în zona Sub Coastă, iar acum locuiesc în zona Căbăuș, și care sunt pozitivi, fiind internați.

De asemenea, mai sunt alte două persoane, membrii ale aceleiași familii, tot din zona Căbăuș, care sunt confirmate cu Covid 19 și internate în spital.

La ora redactării acestui articol, autoritățile medicale vorbeau de o a noua persoană, care are simptomele bolii Covid 19, și a fost testată. Este vorba despre o persoană tânără care a participat la petrecerea de majorat, amintită mai sus. Este de menționat că părinții acestei persoane dețin un magazin în Sânnicoară, care este frecventat zilnic de sute de localnici.

Primarul Grigore Fati a declarat că nu știe exact numărul persoanelor infectate. ”Nouă nu ni se comunică identitatea persoanelor infectate. Avem un număr semnificativ de persoane infectate, dar asta am aflat pe alte surse. Slaba Comunicare din partea DSP Cluj nu ne permite să cunoaștem situația reală a cazurilor pozitive și a persoanelor izolate la domiciliu”, a spus primarul Fati.

La rândul lui prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a confirmat faptul că la nivelul comunei Apahida există 12 persoane confirmate pozitiv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s