Coronavirus la Penny în Apahida! Cei de la București refuză să închidă magazinul!

Un caz de coronavirus a fost înregistrat la Penny în Apahida. Una dintre angajate a fost testată pozitiv. Din primele informații pe care ziardeapahida.ro le-a aflat, se pare că și cei doi copii ai angajatei și soțul au fost duși la spital pentru a fi testați.

Cazul de la Penny Apahida scoate la iveală faptul că autoritățile române refuză testarea persoanelor care au intrat în contact cu cineva infectat. ”Cei de la Direcția de Sănătate Publică Cluj au transmis că nu testează decât dacă angajații au simptome. Cei de la Penny au refuzat să închidă magazinul deși toți angajații au intrat în contact cu persoana infectată. Abia azi, am înțeles că au fost de acord să achite testarea angajaților. Cei de la Penny nu au vrut să închidă magazinul”, a spus un oficial clujean.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a confirmat acest caz și spune că Primăria Apahida a luat deja primele măsuri pentru a ajuta familie persoanei infectate. ”Urmare a constatării faptului că la Penny s-a depistat o persoană infectată cu Covid 19 am luat următoarele măsuri: am derulat o ședință a Consiliului Local pentru Situații de Urgență unde am stabilit venirea în sprijinul familiei persoanei respective. Am propus prefectului de Cluj închiderea supermakertului până la testarea tuturor persoanelor angajate, dar nu s-a acceptat acest lucru, fiind luată decizia ca măsurile să fie luate de DSP Cluj. Urmărim evoluția situației și în funcție de evoluție vom lua măsurile legale”, a spus Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s