Se va construi o nouă conductă de apă care va rezolva problemele actuale din Apahida

Primarul Grigore Fati a dat asigurări că debitul la apa potabilă din satele aparținătoarei comunei, va crește substanțial.

Potrivit lui Fati, Primăria Apahida a va licita în perioada următoare un contract de proiectare pentru o nouă aducțiune de apă care va duce la creșterea debitului și a presiunii pe satele Sânnicoara, Dezmir – inclusiv zona rezidențială și Apahida, de la intrare dintre Cluj Napoca și până la Penny, unde în prezent este o conductă de azbociment, construită acum 50 de care nu mai face față debitului necesar.

”Noi am terminat studiul de fezabilitate și l-am prezentat celor de la Regia de Apă Canal. Vom duce o conductă de 250 mm, față de cea de 200 care există acum din conducta de 600 de mm, din zona Sub Coastă – Sânnicoară, care merge la Gherla-Dej, pentru a asigura un debit și presiune mai mare. Dacă ne dau ok-ul cei de la Compania de Apă, pentru SF (studiu de fezabilitate – n.n.), vom lansa urgent achiziția pentru proiectare iar ei vor face lucrarea. Această conductă va trece pe sub podul de la Someș, pe strada 1 Mai din Sânnicoară până la drumul național. Acesta este și motivul pentru care nu vom asfalta strada 1 Mai. Această conductă va asigura debitul pentru Dezmir, inclusiv partea de sus și pentru Sânnicoară. Studiul de fezabilitate a fost deja câștigat de o firmă din Iași”, a spus primarul Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s