Primarul Fati și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar la Apahida!

Într-un interviu acordat unui săptămânal din Cluj Napoca, Grigore Fati, primarul din Apahida, a anunțat că va candidat pentru un nou mandat de primar!

”Da, categoric, voi candida. Sper să și câștig iar dacă nu, nu este nicio problemă. Nu am fost niciodată o persoană care să stea degeaba, nu duc lipsă de activitate nici acasă. Totuși eu sper să câștig, dacă nu oricum voi felicită pe oricine va câștiga”.

Primar de două legislaturi, din 2012-prezent, Grigore Fati a mai spus că funcția de primar nu mai reprezintă o noutate deoarece de opt ani este în slujba apahidenilor. ”Este o funcție cu o foarte mare responsabilitate și înseamnă să încerci să încerci să te pui întotdeauna în slujba cetățenilor. În general se reușește acest lucru, dar bineînțeles că există și mici excepții. … Dar în afară de responsabilitate, în această funcție de primar, din punctul meu de vedere trebuie să ai și o oarecare chemare și să fii în același timp și pasionat în a face ceva pentru comunitate, altfel nu merge treaba. Trebuie pasiune, trebuie să fii mereu conectat la realitatea din comună și de asemenea este absolut necesar să colaborezi cu cei pe care îi conduci, pentru că trebuie să știi să îi asculți și pe ei și pe cetățeni. De asemenea îți trebuie și o doză de curaj pentru a lua o asemenea responsabilitate pentru că este o funcție foarte complexă, care bineînțeles diferă și de gradul comunei sau a orașului, municipiului unde ești primar”, a mai spus Fati.

În timpul celor două mandate de primar, Grigore Fati spune că a adus la Apahida, fonduri de 20 de milioane de euro. ”Am luptat pentru fonduri europene și fonduri Guvernamentale nerambursabile încă de când am ajuns în această funcție, am absorbit peste 20 de milioane de euro în acești ani, din 2012 până în prezent, pentru apă canal, grădiniță, creșă, lucrări de asfaltare, drumuri. Tocmai acum am încheiat un proiect pe asfaltări de 1 milion de euro; grădinița care este în construcție în Apahida cu 500 de mii de euro și încă 500 de mii din fonduri proprii; Am mai accesat 500 de mii de euro pentru modernizarea căminelor culturale din Apahida și Pata. Am avut atât proiecte mici precum pista de biciclete dar și unele mai mari de ordin urbanistic”.

Interviul pe larg îl puteți citi AICI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s