Un clujean investește cinci milioane de euro la Apahida! Vor fi create noi locuri de muncă

În plină criză financiară, Vasile Vita, patronul celebrei firme din Cluj Napoca, Vitacom, a anunțat că va investi la Apahida, suma de cinci milioane de euro și va construi un depozit logistic.

”Anul acesta am început o investiţie chiar din martie pentru un depozit nou lângă Cluj, în Apahida. S-a şi început construcţia, iar această criză ne-a ajutat pentru că ritmul în care s-a construit a fost unul extrem de bun. Este vorba de un depozit de 5.000 mp cu înălţime de 15 metri, care va tripla capacitatea de depozitare pe care o avem acum. Investiţia în clădire se ridică la 3,5 milioane de euro, iar investiţia în echipamente şi tehnologii moderne, care se înscriu în direcţia industrializare 4.0, se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Construcţia va fi finalizată în septembrie şi sperăm ca până la finalul anului să funcţioneze depozitul, însă depinde şi de finanţare”, a declarat Vasile Vita, fondatorul businessului Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, citat de Ziarul Financiar.

Cu afaceri de peste 11,5 milioane euro în 2019 şi 100 de angajaţi, 90% din businessul Vitacom provine din vânzări către clienţi business, ceea ce oferă un avantaj într-o perioadă în care companiile se dotează cu echipamente pentru a gestiona criza actuală. În prezent, Vitacom mare nouă puncte de vânzare în Bucureşti şi în alte oraşe mari din România, precum Timişoara, Iaşi sau Arad, însă Vasile Vita nu ia în calcul momentan deschideri noi. Mai mult, un procent din businessul retailerului vine din vânzări în pieţe europene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s