Preotul Luca din Sânnicoară l-a ajutat pe Moș Nicolae să împartă cadouri pentru copiii din sat

Preotul Viorel Luca le-a făcut copiilor de la grădinița și școala primară din Sânnicoară, o frumoasă surpriză. Dis de dimineață preotul Luca s-a întâlnit cu Moș Nicolae care era încărcat cu cadouri pentru toți copii. O parte din aceste cadouri au fost duse de preotul ortodox de la Parohia Ortodoxă Sânnicoară la școală. La prima oră a dimineții, preotul a intrat în sălile de clasă și a împărțit cadouri tuturor copiilor pe care i-a întâlnit.

În plus, preotul le-a spus micuților și legenda lui Moș Nicolae, de care este legată și numele satului Sânnicoară, component al comunei Apahida. Astfel, numele localității provine de la Sfântul Nicolae (Nicoară), a cărui denumire populară este Sânnicoară. Prima atestare documentară este din anul 1363, când apare ca ”Villa Zenthmiklos”, un an mai târziu, în 1364, fiind menționat ca ”Scenthmiclous”. În anul 1850, apare numele Szint Mikleus, iar în anul 1854 să fie cunoscut sub două denumiri: Puszta-Szent-Miklos și San-Miclaus.

În anul 1924 este menționată Școala Sânnicoară, la care au început să învețe copii din sat. Primul învățător a fost Gheorghe Onișor, după care Nicolae Grosu, dascăl care a înființat un cerc pedagogic pentru cadrele didactice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s