Chinul apahidenilor va lua sfârșit? Se va lărgi drumul spre Cluj, la două benzi de circulație pe sens

De la începutul acestei săptămâni au demarat lucrările pentru lărgirea drumului național, de la două la patru benzi de circulație, pe porțiunea cuprinsă de la sensul giratoriu din Dezmir și până la sensul giratoriu care duce la Rondocarton și reprezentanța Ford.

dezmir

Muncitorii Companiei Naționale de Autostrăzi și a Infrastructurii Rutiere Cluj au demarat lucrările de demolare a celor două insule care se află în apropierea sensului giratoriu de la Dezmir. Ulterior, sensul giratoriu de la Dezmir va fi redus ca și dimensiuni, astfel încât porțiunea rămasă să permită circulația rutieră pe două benzi de circulație.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat pentru ziardeapahida.ro că, de mai bine de doi ani, a cerut CNAIR să execute lucrări pentru lărgirea carosabilului în zona podului Dezmir, acolo unde în fiecare zi se creează ambuteiaje uriașe, care produc cozi care se întind pe kilometri întregi.

”Se vor asigura două benzi pe sensul dinspre Apahida spre Cluj Napoca, fluidizând astfel circulația. Mai mult, autoturismele care vor circula pe banda unu,  vor putea vira la dreapta, spre șoseaua de centură fără a mai trebui să facă sensul giratoriu. În a doua etapă, trotuarul din dreapta va fi demolat astfel încât acest viraj la dreapta să fie permis și camioanelor de mare tonaj. Circulația în sensul giratoriu se va face tot pe două benzi de circulație, astfel încât ambuteiajele să dispară”, a spus Fati.

Implementarea acestui proiect s-a putut face abia acum deoarece vechea conducere de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj nu a vrut să se ocupe de acest proiect care ar urma să fluidizeze traficul rutier, care îi disperă pe apahideni, dar și pe cei care lucrează în zona Parcului Industrial de la Nervia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s