Prețul biletelor și abonamentelor vor crește cu 50 la sută. Apahidenii vor fi puși la plată pentru că CTP a cumpărat autobuze noi care nu circulă în APAHIDA

Consiliul Local Apahida va discuta la ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre prin care prețul biletelor de călătorie și al abonamentelor, pe rutele M41,M42,M43 și M44 vor crește semnificativ. Este la latitudinea consilierilor locali PSD și PNL dacă vor vota aceasta creștere semnificativă de prețuri, ceea ce îi va face pe apahideni să scoată mult mai mulți bani din buzunar, pentru a merge spre locul de muncă sau în oraș.

m41-apahida-cluj

Astfel, potrivit proiectului propus de primarul comunei Apahida, Grigore Fati, spre aprobarea consilierilor locali, prețurile vor exploda. De exemplu, prețul unui bilet pe ruta Apahida – Cluj Napoca, va crește cu 50 la sută, de la patru lei la șase lei. Prețul abonamentelor săptămânale/lunare vor crește și ele semnificativ, astfel un abonament lunar va crește de la 115 la 145 de lei, iar cel lunar de la 32 de lei la 41 de lei.

Și pe celalte rute prețurile vor crește dacă acest proiect va fi aprobat de Consiliul Local Apahida. Un alt exemplu este prețul biletelor pe ruta Dezmir-Cluj Napoca, unde costurile aproape se vor dubla, de la trei lei la cinci lei, adică o creștere de 67 la sută. Mai jos puteți citi tabelul cu creșterile de prețuri pentru diferitele rute care leagă localitățile din comuna Apahida de Cluj Napoca.

tabel

Ceea ce este jignitor pentru apahideni este o adresă semnată de eternul director al CTP Cluj Napoca, Liviu Neag, către Primăria Apahida. În această adresă, directorul Neag susține că este obligatoriu ca prețurile să crească deoarece compania a cumpărat foarte multe autobuze noi, marca Mercedes, articulate și simple. NUMAI CĂ ACESTE AUTOBUZE ULTRAMODERNE NU CIRCULĂ SPRE COMUNA APAHIDA, CI DOAR ÎN CLUJ NAPOCA.

”Din luna aprilie a anului curent, circulă 15 autobuze noi, articulate, Mercedes, urmând ca 60 de autobuze noi, nearticulate, Mercedes, să fie puse în circulație începând cu luna noiembrie 2018 (30 de bucăți), respectiv luna decembrie 2018 (30 de bucăți). Valoarea totală a autobuzelor este de 84.1 milioane lei”, susține Neag.

De mai mulți ani, apahideni sunt foarte nemulțumiți de faptul că orarul după care circulă autobuzele nu este unul care îi avantajează, că mijloacele de transport în comun sunt murdare și se strică foarte des etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s