Vezi în ce apartamente vor fi relocați țiganii de la Pata Rât!!! Mulți dintre apahideni nu au așa ceva acasă

Cele două case care se construiesc în Apahida, pentru țiganii de la Pata Rât, care vor relocați începând cu data de 1 iulie, în comuna noastră, oferă condiții de lux. Casele sunt construite cu ajutorul unor fonduri norvegiene care sunt destinate romilor.

18216310_1388840901233182_1787570179_o

Ziardeapahida.ro a intrat în posesia planurilor de execuție a casei situate pe locul fostei ”case bântuite”, de pe strada Libertății, care va avea apartamente cu una, două și trei camere. Condițiile oferite romilor sunt mult superioare decât cele pe care le au romii originari din Apahida, care trăiesc în locuințe construite cu greu, cu propriile lor eforturi.

De exemplu, apartamentul cu trei camere din casa mai sus amintită are două dormitoare, unul de 13.59 mp (1) și altul de 13.79 (2), dar și un living de 19 mp (3). Apartamentul mai este dotat cu o bucătărie, complet utilată, cu mașină de gătit, combină frigorifică și mobilă (4). În total bucătăria are 13.01 mp. În plus, apartamentul mai are două băi, una mare (5), care conține cadă de baie, chiuvetă și toaletă, și o alta, mai mică, de serviciu (6). În apartament, mai există și o cameră tehnică de 3.16 mp (7), unde va fi montată centrala și unde se va putea amenaja și o mică cămară de alimente.

La etaj, casa are trei apartamente cu una și două camere. Apartamentele cu două camere sunt compuse din living destul de generos și un dormitor, precum și o bucătărie și o baie.

Directorul Agenției Metropolitane Cluj, Zoli Coroian a declarat că familiile de romi care se vor muta la Apahida au semnat deja contractele de închiriere. Coroian a mai spus că agenția pe care o conduce va încerca să și mobileze apartamentele care vor fi contruite în cele două case care se construiesc la Apahida. ”Bucătăriile vin complet mobilate. Pentru celelalte camere, am pus condiția ca toți să aibă mobilă la fel. Dacă vor exista sponsori care pot să asigure o mobilă identică pentru toți atunci e bine. Dacă nu ne vom gândi la alte soluții”, a spus Coroian.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s