Primarul Fati a propus majorarea prețului la gunoi. Dacă majorarea va fi aprobată de Consiliul Local Apahida, taxa va crește semnificativ!

Compania care asigură serviciul de ridicare a gunoiului menajer, Strict Prest SRL, a notificat Primăria Apahida că nu mai poate asigura acest serviciu la prețul actual de 19.2 lei/gospodărie/lună, deoarece de la data de 1 ianuarie 2017 a intrat în vigoare o ordonanță de guvern care prevede majorarea prețului cu 80 de lei pentru fiecare tonă depozitată în rampă. Potrivit unei adrese emise de Strict Prest, obligația de a plăti aceasta taxă de mediu îi revine celui care produce gunoiul menajer, adică cetățeanului.

luxor-3-gunoaie

Solicitarea celor de la Strict Prest SRL se suprapune cu un act administrativ emis de Prefectura Cluj, și semnat de prefectul Gheorghe Vușcan, prin care i se cere Consiliului Local Apahida să renunțe la subvenția de 20 la sută, acordată la taxa de salubritate, aceasta  fiind ilegală.

În prezent, în Apahida există 5.837 de gospodării care plătesc taxa specială de salubritate, aceasta fiind în sumă de 19.2 de lei, din care subvenția de 20 la sută, reprezintă suma de 3.84 lei. Cu alte cuvinte, pentru fiecare gospodărie se achită suma de 15,36 lei.

Dacă această subvenție va fi eliminată și taxa de salubritate va fi majorată, ca urmare a deciziei consilierilor locali, noua taxă de salubritate va fi de 22,8 lei de gospodărie. Anual, taxa de salubritate va fi de 273.6 lei.

Primarul comunei Apahida a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care va majora taxa de salubritate la suma de 22.8 lei. Ședința Consiliului Local, una de îndată, va avea loc marți după masa, la ora 17.30, la sediul Primăriei Apahida, unde se va discuta acest proiect.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s