”Exclusul” din PNL Apahida, Vălean Răchișan a umilit PSD, la Sânnicoară

Uriașa surpriză, dacă se mai poate vorbi de așa ceva într-un Partid Național Liberal, aflat în derivă totală, după ce șeful acestuia, Alina Gorghiu a refuzat să își demisia, după dezastrul de la alegerile de duminică, este localitatea Sânnicoară, comuna Apahida.

11226042_201384230216629_5533464026134368042_n
În acest sat, PNL Apahida avea un singur consilier local, Vălean Răchișan (foto), care, culmea, a fost exclus din partid după alegerile locale din vara anului 2016, sub banalul motiv că nu s-a implicat suficient.

La alegerile generale, de duminică, consilierul Vălean Răchișan a făcut campanie electorală pentru PNL, de unul singur și a arătat că poate bate PSD. Fără nici un sprijin politic, consilierul Răchișan de la PNL Apahida, a mobilizat electoratul și a reușit să obțină cel mai mare procent, dintre toate satele din comuna Apahida.

Astfel, din 1.668 electori înscriși pe listele electorale, la Camera Deputaților, au votat 660, din care 247 au votat pentru PNL și doar 196 pentru PSD. La Sânnicoară, s-a reușit o mobilizare mai mare la vot, de 39.9 la sută, peste media comunei Apahida, care a fost de 35.4 la sută.

La alegerile pentru Senat, au votat tot 660 de alegători, din care 226 cu PNL și doar 167 cu PSD.

Consilierul local Vălean Răchișan a declarat că este fericit pentru scorul obținut de PNL în satul Sânnicoară, unde el este consilier local. ”La alegerile locale am fost exclus pe motiv că nu m-am implicat. Cei de la PNL Apahida au spus asta în condițiile în care pagina de facebook a partidului este plină cu poze, în care se vede că fac campanie electorală. Vreau să îi transmit domnului Tuluc, de la PNL Cluj, care a judecat contestația depusă de mine că îmi pare rău că nu a ieșit senator din primul tur, și se pare că nici din al doilea, deși eu pe plan local am depus toate diligențele pentru ca PNL să obțină un scor cât mai mare, fapt ce poate fi constatat din procesul verbal”, a precizat consilierul Vălean Răchișan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s