Cum s-a votat în Apahida. Pe plan local PSD nu a reușit o performanță notabilă. PNL este peste așteptări.

În ciuda scorului dezastruos pe care PNL l-a obținut la nivelul țării, liberalii din Apahida au reușit un rezultat electoral peste așteptări, și au secondat îndeaproape PSD.

grafic_2_12618000

Procesele verbale întocmite de fiecare secție de votare care a fost deschisă pe raza comunei Apahida, dovedesc un mare absenteism. Apoi, aceleași documente oficiale arată că PNL Apahida a tras tare și a reușit un rezultat chiar foarte bun, chiar și într-un fief electoral al PSD, cum este satul Dezmir.

Votul politic exprimat pentru Camera Deputaților, este cel definitoriu în cuantificarea numărului de mandate.

În unele dintre secții PNL Apahida a reușit performanța de a bate PSD-ul local, condus de primarul comunei, Grigore Fati.

La secția 306 – Apahida, din 1655 de alegători au votat doar 510, din care 180 cu PSD și 182 cu PNL.

La secția 307 – Apahida, din 1453 de alegători au votat 428, din care 149 cu PSD și 147 cu PNL.

La secția 308 – Apahida, din 1593 de alegători au votat 557, din care 171 cu PSD și 222 cu PNL.

La secția 309 – Apahida, din 1259 de alegători au votat 395, din care 141 cu PSD și 117 cu PNL.

La secția din Dezmir, fief PSD, unde la alegerile locale cetățenii au votat masiv în favoarea primarului Grigore Fati, votul politic de la alegerile generale a arătat altfel.

Din 1364 cetățeni cu drept de vot au votat 516, din care 199 cu PSD și 152 cu PNL, în timp ce 78 de electori au votat cu USR.

Consilierul județean Ligia Pop, unul dintre liderii marcanți ai PNL Apahida, a declarat pentru ziardeapahida.ro că rezultatul este unul notabil și că în următorii patru ani va urma o perioadă de luptă politică. Mulțumesc tuturor locuitorilor din comuna Apahida pentru votul de încredere acordat Partidului Național Liberal, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Mulțumesc echipei PNL Apahida pentru modul în care s-a implicat în aceasta campanie. Rămânem alături de toți locuitorii comunei noastre și îi vom sprijini în continuare. Suntem partidul care am dat președintele României în 2014, am dat președintele Consiliului Județean Cluj în 2016 și avem forță necesara sa facem o reconstrucție rapida a PNL”, a spus Ligia Pop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s