Amendă pentru Cosm-fan Sânnicoară. Carne oxidată expusă la vânzare

Magazinul celebrei firme din Apahida, Cosm-fan Sânnicoară, situat în centrul satului Sânnicoară, a fost supus unei inspecții sanitar veterinare din partea Direcției de Sănătate Veterinară și Siguranță Alimentelor Cluj.

foto.jpg

Potrivit unor surse din interiorul magazinului, inspectorii de la Cluj au aplicat o amendă de 2.000 de lei, care  fost achitată de către conducerea lanțului de magazine, deoarece carnea expusă la vânzare era oxidată. ”Luni dimineața au venit de la inspecție și nu le-a plăcut cum arată carnea care era expusă. Era de duminică în vitrină. Nu era carne veche dar era oxidată. Carnea de vită era mai închisă la culoare. La fel și carnea tocată”, spune sursa ziardeapahida.ro.

Medicul veterinar, angajat al companiei, le-a spus inspectorilor că fenomenul de oxidare al cărnii apare mai repede, din cauza vitrinei frigorifice și a neonului care luminează marfa.

Pe de altă parte, specialiștii de la DSVSA Cluj susțin cu oxidarea cărnii este un pas premergător stricării acesteia. Controlul a dispus confiscarea a cinci kilograme de carne de vită, opt kilograme de carne de mânzat și 5 kilograme de carne de porc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s