ȘOC! Secretarul comunei Apahida a fost pus sub acuzare de procurorii clujeni. Magistrații fac, în sfârșit, dreptate unor apahideni

Secretarul comunei Apahida, Alexandru David a fost citat să se prezinte la sediul Poliției Cluj Napoca unde a aflat că împotriva lui și a altor persoane cu funcții de conducere din cadrul Primăriei Apahida, s-a pus în mișcare acțiunea penală, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Punerea în mișcare a acțiunii penale, susțin sursele judiciare, contactate de ziardeapahida.ro, înseamnă că în perioada următoare, secretarul David și alte persoane cu funcții de conducere, la nivelul Primăriei Apahida, vor fi trimise în judecată.

Din primele informații din dosar penal, rezultă că acuzația de abuz în serviciu adusă secretarului Alexandru David se referă la herghelia de cai care a fost construită în localitatea Apahida, sub numele generic de ”Club Hipic Sportiv”.

Procurorul de caz, care a venit curând de pe băncile Institutului Național al Magistraturii a înțeles repede cum stă treaba în acest dosar. Cu alte cuvinte, secretarul ar fi semnat autorizația de construire în favoarea beneficiarului Suciu Rodica, fără să țină cont de faptul că prin această investiție, toți locuitorii din Apahida, care dețin parcele de teren în zona respectivă vor fi prejudiciați. Astfel, potrivit legilor în vigoare, nu se mai poate construi nimic pe o rază de 500 de metri de o fermă de animale, și astfel un teren valoros pentru proprietarii lui, a ajuns să coste aproape nimic. În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, se arată că David Alexandru a prejudiciat interesele legitime ale vecinilor ”prin diminuarea valorii terenului din perspectiva zgomotului și a mirosului, scăzând astfel interesul cumpărătorilor”.

În acest dosar, David a fost apărat de fiul său, avocat de meserie, dar a cerut și un punct de vedere juridic de la avocatul Ovidiu Podar, cel care a fost angajat să reprezinte Primăria Apahida în mai multe dosare civile, aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Ziardeapahida.ro vă va prezenta în zilele următoare date interesante din acest dosar penal.

Acest dosar este la un pas să fie trimis în judecată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s