Câine chinuit de niște stăpâni fără suflet. Primăria îi trimite pe oameni la Poliție … iar Poliția înapoi la Primărie

Mai mulți locuitori din Apahida, care locuiesc pe strada Someș susțin că nu mai pot dormi noaptea din cauza unor câini care sunt chinuiți cât e ziua de lungă.

Oamenii susțin că pe strada Someș 14, există doi câini, care nu primesc mâncare sau apă, și sunt ținuți în lanuri, direct sub cerul liber. ”Autoritățile trebuie să intervină să lămurească situația și să îi tragă la răspundere pe stăpânii acestor animale. Din cauza condițiilor în care trăiesc acești câini latră și plâng zi și noapte. Unul dintre este ținut legat în lanț, fără apă, umbră și mâncare. Celălalt e în cușcă, închis. E bolnav. În curte este o mizerie de nedescris, la doi pași de un bloc în care locuiesc oameni și care nu se pot odihni. Noi le dăm și de mâncare și le punem cum putem și apă”, spune un locatar din blocul cu pricina.

Oamenii susțin că au încercat să stea de vorbă cu proprietarii acestor animale, care sunt și foarte violență. ”Am vrut să discutăm cu acești oameni. Au fost agresivi verbal. Mă mir ce suflet au că am văzut că au și un copil mic. Mă gândesc dacă tot așa se ocupă și de acel copil”.

Situația a fost reclamată și la Primăria Apahida și la Postul de Poliție Apahida. Aceste două instituții și-au pasat responsabilitatea una de la cealaltă. ”Am fost la doamna viceprimar care ne-a expediat la Poliție, pe motiv că nu are voie să intre pe proprietatea privată. La Poliție ne-a primit un domn în civil care a încercat să ne expedieze dar am fost mai insistenți. Până la urmă ne-a luat un număr de telefon mobil și a promis că ne sună, dar tot nu ne-a sunat”, spune un alt locatar.

Infracțiunea de cruzime contra animalelor este sancționată de Legea 205/2004. În consecință, competența de soluționare a plângerilor făcute de localnici, revine Poliției Apahida.

 

One thought on “Câine chinuit de niște stăpâni fără suflet. Primăria îi trimite pe oameni la Poliție … iar Poliția înapoi la Primărie

  1. Nu este un caz singular , la noi pe strada si in zona in care locuim este o familie de romii ,are un baiat care fura caini si ii duc la ei ,apoi ii lasa liberi si sunt vreo 10-20 de caini liberi care sunt chinuiti si umiliti.Intro zi de scoala asteptam microbuzul si el statea cu prietenii lui in statie si era cu vreo 5 caini dupa ei si pe 2 dintre ei i-o legat cu o funie si ei nu puteau sa merga deoarece erau legati si bietii caini erau sa se sugrume si atunci am intervenit si i-am spus ca daca se va mai repeta il voi da la politie si il voi filma si voi pune filmuletul pe internet atunci i-o lovit ca sa mearga acasa , si in ziua de astazi umbla cu cainii dupa el.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s