Bâlbâielile FRF și UEFA în cazul meciului de fotbal dintre România și Muntenegru. Ba e Cluj Arena, ba e stadionul CFR. Până la urmă e Cluj Arena

După Untold Festival, gazonul de pe Cluj Arena a fost distrus în asemenea proporție încât meciul dintre România și Muntenegru, programat să se desfășoare în data de 4 septembrie 2016, a fost în pericol de a se mai juca pe acest stadion.

stadion-dt

Pentru a ieșit din această problemă foarte gravă pentru imaginea orașului Cluj Napoca, autoritățile locale au propus Federației Române de Fotbal să închirieze stadionul CFR, din cartierul Gruia. Potrivit unor informații oficiale, între FRF și clubul CFR s-a încheiat un contract pe 7.000 de euro.

La acest meci s-au vândut deja 20.000 de bilete. Spectatorii vor putea intra pe stadionul CFR folosind aceleași bilete.

În cursul zilei de marți, o inspecție a UEFA a constatat faptul că iarba de pe Cluj Arena este compromisă.

Miercuri, reprezentanții UEFA au confirmat faptul că meciul se va juca pe stadionul Constantin Radulescu, din cartierul Gruia.

Joi, FRF și Primăria Cluj Napoca au anunțat public că s-a cerut o analiză de specialitate care se referă la calitatea gazonului de pe Cluj Arena. ”Concluziile acestei analize comparative evidențiază avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre stadioane în perspectiva meciului din 4 septembrie, astfel că am decis ca partida de debut a “tricolorilor” în aceste preliminarii să fie găzduită de Cluj Arena”, se arată într-un comunicat al FRF.

Marele dezavantaj al stadionului CFR este că are un număr limitat de locuri, doar 17.000 de locuri pot fi folosite în meciurile internaționale, iar pentru acest meci s-au vândut deja 20.000 de bilete.

În cazul Cluj Arena, FRF speră că gazonul să fie refăcut complet până la data meciului. ”În același timp, avem încredere în capacitatea și disponibilitatea partenerilor noștri clujeni din cadrul acest demers organizatoric de a se asigura că suprafața de joc se va prezenta în condiții bune la ora partidei, posibilitate evidențiată și de raportul de specialitate al UEFA, în cazul unor eforturi susținute”.

Primarul Clujului, Emil Boc, dezminte informație și spune că meciul se va juca pe Cluj Arena. ”Nici poveste. Meciul se va juca pe Cluj Arena. Ritmul de creștere a ierbii este foarte bun. Estetic va arăta foarte bine dar în teren nu vor mai fi probleme cu gazonul. Raportul UEFA este pozitiv”, a spus Boc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s