Locuitorii din Apahida îi cer prefectului de Cluj să intervină în problema construirii blocurilor între case. Prefectul se face că nu vede ilegalitatea și nu a răspuns până în prezent!

În scandalul prelungirii ilegale a Planului Urbanistic General din Apahida, de către Consiliul Local Apahida, mai multe zeci de locuitori din Apahida s-au mobilizat și au semnat o petiție adresată prefectului de Cluj, Grigore Vușcan, prin care îi solicită acestuia să declare nelegală hotărârea de Consiliul Local, prin care PUG-ul actual a fost prelungit, a doua oară.

Potrivit legilor în vigoare, Prefectura Cluj este singura instituție publică care poate să ceară Consiliului Local Apahida să își revoce hotărârea dată cu încălcarea legii, invocând aspecte de nelegalitate.

În petiția adresată Prefecturii Cluj, semnată de 58 de localnici din Apahida, se solicită ”începerea procedurilor de revocare a HCL, deoarece aceasta a fost adoptată ilegal de către Consiliul Local al comunei Apahida”.

Locuitorii susțin în petiția lor că că Legea 350/2001, care reglementează activitatea în domeniul urbanismului permite ca valabilitatea PUG-ului să fie prelungită o singură dată, pe bază de hotărâre de Consiliu Local, ori la Apahida, acest lucru s-a petrecut pentru a doua oară. ”Sintagma o singură dată nu poate duce decât la concluzia că hotărârea Consiliului Local al comunei Apahida prin care prelungit PUG-ul a doua oară este ilegală”.

Vechiul PUG al comunei Apahida, este mult mai permisiv în ceea ce privește construcția de blocuri între case, de aceea mafia imobiliară din comuna Apahida luptă din răsputeri să păstreze actualul regulament de urbanism.

Deși termenul legal este de 30 de zile, timp în care Instituția Prefectului a Județului Cluj poate interveni, acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s