Apahida este inundată la fiecare ploaie mai puternică. Locuitorii fac haz de necaz și scriu pe facebook că ”s-a deschis primul ștrand” din comună.

În urma furtunii de luni după amiaza, mai multe străzi din Apahida au fost inundate. Apa a intrat și în curțile oamenilor.

Ploaia de azi i-a făcut pe unii localnici să se amuze și de situație. Oamenii au filmat apa care a ieșit pe stradă și au urcat filmulețe pe facebook, cu mențiunea că ”s-a deschis cel mai nou ștrand din Apahida”.

Se vede faptul că de la ultima ploaie mai puternică, de acum trei săptămâni, când zeci de case au fost inundate, autoritățile nu au învățat nimic. În loc ca utilajele Primăriei Apahida să treacă la treabă și să curețe valea care traversează strada Avram Iancu din localitate, primarul Grigore Fati le-a trimis oamenilor adrese prin care erau somați să își curețe șanțurile din fața caselor. ”Este ca în filmele cu proști. Șanțurile sunt curate dar apa nu are unde să se scurgă deoarece gârla este colmatată cu stufăriș și crengi uscate, care blochează scurgerea apei. În loc ca primăria să curețe gârla, ne somează pe noi să ne curățăm șanțurile, care șa așa sunt curate”, spune un locuitor de pe strada Avram Iancu.

13631633_1323659054329462_4370243283810706431_n

De asemenea, la ultima ședință a Consiliului Local Apahida s-a votat alocarea sumei de 20.000 de lei pentru betonarea gârlei care colectează apa care se adună în rigolele de pe strada Avram Iancu.

De la vorbe până la fapte este cale lungă, și cum cum trăim în Apahida, suntem obișnuiți cu promisiunea autorităților locale de a realiza investiții care nu se mai realizează.

PNL Apahida a tras un semnal de alarmă la ultima ploaie abundentă, când au intervenit militarii de la ISU Cluj, cu pompe pentru a trage apa din casele și curțile inundate, că angajații Primăriei Apahida au ajuns la fața locului cu astfel de pompe care nu aveau benzină. Liberalii din Apahida susțin că locuitorii de pe strada Avram Iancu, care au avut curajul de a-i spune primarului Fati că gârla nu s-a decolmatat la timp, au fost ”bombardați” cu avertismente prin care sunt somați să își curețe șanțurile din fața caselor. Cearta avută cu locuitorii străzii Avram Iancu pentru faptul ca de 8 ani nimeni nu a decolmatat pârâul satului , prezenta buldo-excavatorului în locul vidanjei precum și lipsa benzinei necesară pompelor de apă, demonstrează slaba pregătire a autorităților locale în cazul unor situații de urgență, se arată pe pagina de facebook a PNL Apahida.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s