Canalizarea a refulat în zona gării Apahida, în apropierea unei fabrici de alimente. Mirosul este insuportabil

Deși suntem în plină campanie electorală, iar candidatul PSD, Grigore Fati, se laudă peste tot, prin comună, că în timpul mandatului său a fost inaugurați mai mulți kilometri de rețea de canalizare, sistemul funcționează tot mai greu din cauza subdimensionării acestuia.


De câteva ore, canalizarea în dreptul unei fabricii de alimente situate în apropierea Stației CFR, din Apahida, a refulat iar mizeria provenită din rețeaua de canalizare se împrăștie peste tot. ”Este un miros insuportabil. Vă rugăm ajutați-ne, că doar dvs., presa mai poate face ceva. Miroase de nu poți să stai”, ne-a scris un localnic.

La fața locului, mizeria provenită din rețeaua de canalizare refula cu presiune, chiar și la o jumătate de metru înălțime. O baltă enormă cu excremente umane și un lichid cu un miros insuportabil, a pus stăpânire pe zonă. La doi pași, o fabrică de alimente. Cauciucurile mașinilor care intră și care ies din fabrică trec prin această mizerie și pot în orice moment transporta bacterii, precum e-coli, care pot afecta sănătatea umană, cum este și cazul copiilor din Argeș.

În ultimele săptămâni, muncitorii de la Compania de Apă Someș au intervenit de zeci de ori pe traseul rețelei de canalizare care vine de la Dezmir, trece prin Sânnicoară și ajunge la Apahida. ”La Sânnicoară, conducta este construită în pantă. Caz unic în România. Trebuie o stație de pompare pentru a trimite mai departe materialul din canalizare spre Apahida iar de aici spre stația de tratare. La Apahida, în zona fostului post de control, mai există o stație de pompare care tot timpul se defectează din cauza mizeriilor care sunt aruncate în canal. Acum, după ce au legat și rețeaua de la Dezmir, tot sistemul nu mai face față, deoarece este subdimensionat. Cât de curând va fi o nouă criză, precum a fost cea a gunoaielor”, a spus un oficial de la Compania de Apă Someș.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s