INTERVIU Călin Păcurar: În Apahida nu se vor mai construi blocuri între case

Candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Apahida, Călin Păcurar a dat asigurări că dacă va fi ales primar al comunei, nu va mai autoriza construcția de blocuri între case. Liberalul Călin Păcurar a precizat că va semna o demisie în alb, care va putea fi activată de apahideni dacă aceștia vor constata că și-a încălcat promisiunea.

13100799_114341212304394_369969333030083138_n
Reporter: În ultimele luni de mandat al dumneavoastră de viceprimar al comunei Apahida ați avut o idee foarte bună și anume de a interzice construcția de blocuri între case.

Călin Păcurar: Această idee ne-a venit în urma numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor care doresc o dezvoltare urbanistică armonioasă a comunei, și nu un haos urbanistic, așa cum poate fi văzut în multe locuri, chiar și în Apahida. Dvs. vi se pare normal să vedeți pe strada Pietroasa blocuri cu patru etaje, construite la doi metri de o casă?

Apropo, ce vă spun apahidenii care locuiesc în zona Pietroasa?

În primul rând, locuitorii ridică chestiunea rețelelor de utilități care au fost dimensionate pentru o zonă de case, și acum nu mai fac față. În al doilea rând, oamenii reclamă faptul că nu mai au intimitate în propriile curți. Vă dați seama, cum se poate simți un om care și-a făcut o casă și apoi lângă acea casă, s-a construit un bloc cu patru etaje. Ce poate să spună acel om, decât să fie supărat. Trebuie să mai ținem cont că o astfel de dezvoltare haotică, care s-a făcut cu girul actualului primar al comunei Apahida, Grigore Fati, a dus la un blocaj propriu zis al străzilor. Oamenii nu au unde să și parcheze mașinile și le lasă pe stradă.
blocuri
Aveți exemple?

Da. Sunt foarte multe. Pe strada Parcului, pe strada Pietroasa și chiar pe strada Libertății. După ce voi deveni primar al comunei Apahida, voi căuta soluții pentru această problemă a parcărilor care este una acută, în unele locuri.

Să revenim la chestiunea blocurilor între case. Ce asigurări le dați apahidenilor și celor care locuiesc în satele comunei, de exemplu Sânnicoară, că dacă veți ajunge primar nu veți mai semna autorizațiile de construire pentru blocuri între case?

În primul rând, îmi dau cuvântul de onoare. Cei care mă cunosc, știu că sunt un om de cuvânt și nu îmi încalc niciodată promisiunile. În al doilea rând, dacă nu îmi țin cuvântul sunt dispus să semneze o demisie în alb care va putea fi activată în orice moment.

O altă chestiune mult așteptată de apahideni este cea a Planului de Urbanims General. Când va fi aprobat?

Momentan există o tergiversare din partea actualului primar, Grigore Fati, pentru realizarea acestui fapt. Probabil, există anumite interese care duc la această tergiversare. După ce voi deveni primar, una dintre primele mele priorități va fi aceea ca noul PUG să fie aprobat de Consiliul Local. Prin acest PUG vreau să se reglementeze, odată pentru totdeauna, zonele unde se pot construi blocuri, unde se pot construi case și unde să fie zona industriala. Apahida și apahidenii, au încă foarte multe teren, unde se pot construit adevărate cartiere de blocuri, moderne, integrate armonios, unde Primăria Apahida, va putea duce rețele de utilități dimensionate corect, care să corespundă cerințelor celor care se vor muta în cartierele respective.

Dezvoltarea industrială este și ea o chestiune importantă?

Apahida are mai multe zone industriale care se conturează de câțiva ani, dar care pot fi conturate și mai bine, la Sânnicoară și la Apahida. Ma gândesc la ziua în care apahidenii nu vor mai trebui să facă naveta la Cluj Napoca, și să lucreze la firmele care își dezvoltă afacerile în aceste zone. Primăria Apahida are aici un rol foarte important, acela de a crea facilități pentru investitori. Dacă aceste zone se vor dezvolta la maxim, atunci, acest lucru se va regăsi și în bugetul local,  iar de aici toată lumea va avea de câștigat. Apahida va avea mai mulți bani pentru investiții care vor aduce un confort locuitorilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s