Vezi cine e bărbatul din Sânnicoară care este acuzat că vindea carne procesată în condiți incredibile. Animalele erau sacrificate cu ajutorul unui tractor

Un bărbat din Sânnicoară, este acuzat de autorități că face parte dintr-o rețea care sacrifică animale în condiții ilegale iar ulterior vinde carnea unor clienți, în general de etnie arabă.

Locuința lui Sebastian Gliga (foto) din Sânnicoară a fost percheziționată de polițiștii clujeni și de inspectorii Direcției de Sănătate Veterinară Cluj. Într-o dubă de transport, polițiștii au descoperit o cantitate de 200 de kilograme de carne care de vită, care trebuie să fie cumpărată de un arab care a vrut să organizeze o petrecere.

Animalele erau sacrificate într-o șură în condiții total improprii. Autoritățile susțin că în șura respectivă exista un scripete care ridica animalele și care era acționat cu ajutorul unui tractor. ”Nu se respectă nicio normă sanitar veterinară. Condițiile de sacrificare a animalelor și normele de igiene nu există”, spune un oficial care a participat la acțiune.

În buletinul de evenimente al Poliției Cluj, incidentul este prezentat succint: ”La data de 14/15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu lucrători ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, au organizat o acțiune de depistare a unor persoane bănuite de acțiuni ilegale de sacrificare și comercializare de animale. În urma acțiunii, au fost identificate trei persoane cu vârste cuprinse între 39 și 57 de ani, din Cluj-Napoca și localitatea Sânnicoară, comuna Apahida, care ar fi sacrificat, transportat și tranșat carne de bovină pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență, aceasta neavând elemente de identificare. În baza celor constatate, inspectorii D.S.V.S.A. Cluj au dispus măsura reținerii a circa 200 kilograme de carne. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități ilicite și luarea măsurilor care se impun”.

Cei care îl cunosc pe Gliga Sebastian susțin că bărbatul este un om gospodar și că nu știau că se ocupă cu sacrificare animalelor.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, Ioan Oleleu, a participat la percheziția de la casa bărbatului din Sânnicoară. ”Cel puţin după primele investigaţii cred că vorbim de o reţea bine pusă la punct. Carnea ajungea în diverse locuri, era destinată consumului public”, a spus Oleleu, care a mai adăugat că nu existau avize sanitar veterinare pentru sacrificarea animalelor și, ulterior,  comercializarea cărnii.

Foto: Digi 24

http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Carne+de+vita+vanduta+la+negru?video=0&width=600&height=400

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s