Demisie ciudată la Primăria Apahida! Expertul agricol care stabilea prețurile terenurilor a demisionat fără explicații

De câteva zile, angajatul de la Registrul Agricol de la Primăria Apahida, Szasz Levente și-a dat demisia. Gestul lui Szasz, care era și expertul Primăriei Apahida, adică angajatul care stabilea prețurile de vânzare a unor terenuri la Legea 15, care stabilește dreptul tinerilor cu vârste de sub 35 de ani de a primi terenuri pentru case, dar și a unor concesiuni, a uimit pe toată lumea. Aparent, cu doi ani înainte de pensie, Szasz a preferat să demisioneze decât să mai lucreze la Primăria Apahida.

În cererea de demisie Szasz Levente nu a invocat niciun motiv dar a spus la alți angajați că va continua să lucreze până la pensie, adică pentru următorii doi ani, la o firmă privată.

Surse judiciare au declarat pentru ziardeapahida.ro că la o anume unitate de Parchet din Cluj Napoca, se află în fază incipientă un dosar penal care vizează vânzarea unor terenuri ale Statului Român, concesionate sau nu, la prețuri foarte mici, cu mult sub prețul pieței. Aceleași surse judiciare susțin că la Câmpenești, localitate din comuna Apahida, au fost vândute foarte multe concesiuni de către Primăria Apahida, fără să existe la dosar o expertiză de stabilire a prețului, așa cum se cere la lege.

Pe lângă asta, aceleași surse judiciare mai susțin că multe dintre terenurile de la Câmpenești s-au vândut la prețuri de sub 50 de cenți/mp, către actualii lor proprietari, în timp ce tinerii care au primit terenuri la Legea 15, au fost obligați să achite chiar și 7 euro/mp, de 14 ori mai mult. Dosarul, mai susțin aceleași surse, vizează infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave la bugetul de stat, prejudiciul fiind de mai multe milioane de euro.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s