Copiii de la Sânnicoară au început să simtă rău la nici zece minute după ce au băut sucul de vișine

Incidentul grav de la școala din Sânnicoară, care s-a produs în cursul zilei de joi, când 13 copii au suferit o intoxicație cu un produs alimentar expirat, în speță sucul de vișine, s-a derulat pe repede înainte.
magazin
La pauza de la ora 9, unul dintre copii i-a anunțat pe ceilalți că este ziua lui de naștere și că îi servește bomboane și suc. Apoi, a început ora de la ora 9 a început ora de limba engleză și la scurt timp, copii au anunțat că se simt rău. ”După zece minute a început să ne doară burta și să vomităm și după aceea profesoara de engleză a chemat doctorul școlii și a venit și doamna directoarea, care a chemat SMURD-ul. Am fost duși la UPU, la pediatrie și ne-au pus branule și ne-au dat medicamente. Pe patru dintre colegii mei i-au trimis acasă în timp ce alții nouă au rămas internați la spital, la Clinica de Boli Infecțioase”, a declarat unul dintre elevii care au avut de suferit în urma acestei intoxicări involuntare cu un produs alimentar expirat.
La școala din Sânnicoară au ajuns de urgență două echipaje de ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Cluj și una de la SMURD Cluj. Acestea au preluat copiii și i-au transportat la UPU Pediatrie, unde au primit primul ajutor medical de urgență.
scoala
La scurt timp autoritățile sanitare au luat la puricat magazinele din zonă. Primul magazin pe care a căzut bănuaiala este cel situat pe Drumul Național, pe care locuitorii din Sânnicoară l-au botezat ”a lui italianul”. Ziardeapahida.ro a încercat să ia legătura cu patroana acestui magazin dar aceasta nu a avut niciun punct de vedere până la publicarea acestui articol.
Al doilea magazin alimentar, care a intrat în vizor este cel de la fosta Haltă CFR. ”Vom face verificări complexe și vom vedea ce anume a provocat această intoxicare”, a spus un oficial al Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s