INCREDIBIL! Un bărbat din Apahida este acuzat că face parte dintr-o rețea de infractori care au vândut 11 tone de apă la preț de motorină.

Polițiștii clujeni au anihilat o rețea care se ocupa cu înșelarea unor naivi care doreau să cumpere motorină la prețuri reduse.
IMG_7767
Un bărbat din Apahida a fost reținut de polițiștii clujeni după ce a fost acuzat că face parte dintr-o rețea care se ocupa cu înșelăciuni. Acasă la suspectul din Apahida a fost efectuată o percheziție, de unde au fost ridicate mai multe probe importante pentru această anchetă penală. Polițiștii mai spun că bărbatul făcea parte dintr-o rețea de 11 persoane care vindea apă în loc de motorină, prejudiciul fiind peste 50.000 de lei.

Ancheta este una mai mare, fiind vizate activitatea unor persoane. Polițiștii au efectuat 11 percheziții la adrese din municipiul Cluj-Napoca, comunele Apahida, Fizeșu-Gherlii și Vultureni, la persoane bănuite de fapte de înşelăciune prin vânzarea de apă în loc de motorină.

Polițiștii au indisponibilizat un autoturism folosit la comiterea faptelor, telefoane mobile, precum şi echipament de protecţie care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate, poliţiştii au stabilit că, in perioada octombrie 2015-februrie 2016, cei 11 bărbaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale, dintre care 20 infractiuni de înşelăciune, 13 tentative la infractiunea de înşelăciune, precum şi 37 de acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

Cei în cauză ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei, unui număr de 28 de persoane vătămate.

Judecătoria Cluj Napoca a decis marți arestarea a cinci dintre cei 11 membri ai rețelei, Rareș Lingurar, Vijar Gherebeneș, Florin Negrean, Radu Pusztai și Mircea Pihodi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s