La Apahida, șobolanii urcă la etajul trei. VEZI ce a pățit un tânăr din APAHIDA

Din cauza gunoaielor care au rămas neridicate de mai bine de două săptămâni, șobolanii urcă pe pereții blocurilor și intră în casele oamenilor.

Un tânăr din Apahida, ofițer de armată a prins un șobolan chiar în uscătoria blocului în care locuiește, situată la etajul trei. David susține că a văzut mai multe rozătoare și a apucat să prindă doar una. Până acum nu am mai văzut șobolani numai cu noul val de gunoaie a urcat pe fața blocului și s-a aciuat în uscătorul de haine. Mama mea a întins niște haine în uscător și a văzut șobolanii. Atunci m-am dus eu în uscător și trei ore am tras tot ce era pe acolo și în final l-am prins. Cu o seară înainte am auzit șobolanul cum se tot mișca pe acolo”, povestește David.

Bărbatul este sigur că șobolanul a urcat de la ghena de gunoi care se află în apropierea blocului în care locuiește, în vecinătatea Parcului Mare din Apahida, și unde gunoiul tine să ia forme de relief. ”De două săptămâni nu a dus nimeni gunoiul. Ni se spune că avem datorii dar când mă uit pe listele de cheltuieli nu văd niciun restanțier. În plus, administratorul blocului ne-a comunicat că suntem la zi cu plata gunoiului dar cu toate astea, firma de salubritate nu ridică gunoiul”, mai spune David.

Iritat la maxim de situația creată, și mai ales că în ultimii 20 de ani, nu a avut de-a face cu șobolani cu șoareci care să urce la etajul al treilea al blocului în care locuiește, David spune că dacă va mai prinde un șobolan îl va duce la Primăria Apahida unde âl va arăta celor care conduc comuna și care nu sunt în stare să găsească o soluție la problema gunoaielor.

Primarul Grigore Fati o ține una și bună și anume că Primăria Apahida trebuie să achite direct în conturile firmei Strict Prest SRL, cheltuielile ocazionate de ridicarea gunoiului, după care instituția să recupereze banii de la cetățeni. Numai că această măsură, care a funcționat în ultimele trei luni ale anului 2015 a produs o gaură în bugetul comunei Apahida de câteva sute de milioane de lei vechi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s