Din categoria să mai sifonăm din banul public! Pentru o bucătărie și un spălător, Primăria Apahida va plăti în plus cu 8.000 de euro la proiectul noii grădinițe!

Proiectarea pentru noua grădiniță care se va construi în centrul localității Apahida a ajuns să coste 85.000 de lei, față de 59.500 de lei, cât a costat în urmă cu patru luni de zile, mai exact în luna octombrie 2015.

gardinita_6_img_2

În bugetul de investiții pentru anul 2016, al Primăriei Apahida există o rubrică în care se prevede că pentru proiectarea noii grădinițe care se va construi n spatele filialei Băncii Transilvania din Apahida, va fi alocată suma de 85.000 de lei.

Majorarea cu peste 250 de milioane de lei vechi a valorii proiectării este pusă de reprezentanții Primăriei Apahida pe noile facilități cu care va fi dotată grădinița. ”Consilierii locali au decis să se construiască o bucătărie și un spălător și se se monteze un sistem integrat de camere video. Toate acestea au adus o majorare a valorii proiectării cu aproape 8.000 de euro”, spune o sursă din Primăria Apahida.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că proiectul în forma inițială nu a trecut în Consiliul Local.”Proiectul a fost refăcut. El va conține o bucătărie și o grădiniță și va păstra toate cele șase săli de curs”, a declarat primarul Fati.

În prima fază, proiectul de arhitectură a noii grădinițe a fost încredințat societății Progis Consulting SRL, Gilău. Pentru acest proiect, Primăria Apahida a prevăzut suma de 60.000 de lei, iar firma Progis Consulting SRL, a fost declarată câștigătoare pentru suma de 59.500 lei. În cadrul selecției de oferte au mai au mai participat alte două firme, a căror oferte nu au fost declarate.

Deși vom avea un proiect pe care îl vom plăti cu bani mai mulți, în prezent, Primăria Apahida nu are asigurate fondurile necesare construcției propriu zise a grădiniței. Cel mai probabil, cei de la Primăria Apahida speră că banii vor fi obținuți dintr-o finanțare europeană.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s