Directorul Aeroportul Internațional din Cluj Napoca aruncă bomba: Avionul Blue Air nu avea COMBUSTIBIL și a cerut aterizarea de URGENȚĂ

Directorul David Ciceo, managerul general al Aeroportului Internațional Cluj Napoca a declarat că piloți avionului Blue Air au cerut aterizarea de urgență, deoarece aeronava nu mai avea combustibil.
IMG_3717
Deși era programat pentru escală la Cluj Napoca, normele de siguranță din aviație prevăd că avioanele trebuie să aibă suficient combustibil pentru a ateriza, în siguranță, pe un alt aeroport de rezervă. Directorul Ciceo a mai declarat că piloții Blue Air au fost informați de către turnul de control în legătură cu faptul că pe pista de aterizare/decolare se află mai multe utilaje de deszăpezire dar aceștia au cerut aterizarea de urgență, caz în care acele utilaje au fost retrase.

”Piloții Blue Air au anunțat că nu au combustibil suficient și vor să facă o aterizare de urgență. Ei trebuiau să aibă suficient combustibil pentru a ajunge la un aeroport din apropiere. Li s-a cerut un termen ca  să iasa utilajele de pe pistă, ningea abundent, și ei au declarat că nu au suficient combustibil. Faptul că se deszăpezea între timp, se făcea asta din cauza ninsorii abundente. Li s-a spus să aștepte ca să iasă utilajele de deszăpezire și ei au spus că nu au combustibil suficient. Pista era în condiții corespunzătoare pentru aterizare. Aeroportul nu are nicio vină în această situație”.

La Cluj Napoca au sosit mai mulți inspectori de la Ministerul Transporturilor care au început investigațiile pentru a afla toate detaliile. ”Comisia va spune cu exactitate locul unde a aterizat aeronava și alte detalii importante. Noi spunem cu certitudine că nu avem nicio vină. Există convorbirea dintre dispecerul de zbor și controlorul ROMATSA. În acest moment vom face o evaluare pentru a vedea cum să ducem avionul la platformă. Ne bucurăm că nu au fost victime. Avionul nu a fost avariat. Comisia de investigație va stabili exact. Înainte de incident au decolat șapte avioane în condiții bune. Cei de la Blue Air nu au dreptate, condițiile erau corespunzătoare”, a mai comentat David Ciceo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s