O tânără din Apahida a demonstrat că spiritul adevărat al Crăciunului nu a murit. Ea a dăruit cădouri pentru 13 copii săraci

Iulia Maria Pascu are 23 de ani și în ciuda tinereții a dat dovadă că știe să se gândească, în prag de Crăciun la semenii ei, care din diferite motive, nu au avut speranță că Moș Crăciun va veni și la ei.


Iulia a povestit pentru ziardeapahida.ro cum a reușit din salariul ei să adune cadouri pentru 13 copii sărmani care locuiesc în Vâlcele și cum și-a implicat colegele de serviciu în acest proiect personal, care s-a dovedit un adevărat succes.
479494_113328208870964_113844834_o
Iulia Maria Pascu susține că de trei ani participă la campania Shoe Box, o campanie prin care un copilaș sărman primește un cadou de Crăciun de la un binevoitor. ”Eu mi-am tot lăsat datele de contact și niciodată nu am fost contactată de nimeni, nimeni nu mi-a spus niciodată la cine a ajuns cadoul meu, chiar aș fi vrut să știu pe cine am făcut fericit. O prietenă de-a mea mi-a spus că din cauza lipsei de voluntari, cadourile nu ajung la copiii săraci”, povestește Iulia.

În 2015, tânăra din Apahida nu a mai vrut să participe la această campanie și a decis să se implice personal, să caute copilași sărmani care să primească cadouri direct. Prin intermediul unei colege de serviciu, Mihaela Vancea , tânăra din Apahida a aflat că mai o femeie săracă din Vâlcele își crește cu greu cei patru copilași și că din cauza lipsei banilor aceștia nu vor primi nimic de Crăciun. ”La început erau patru copilași, dar pe urmă am mai aflat de încă trei familii și așa s-au făcut 13 cadouri. Din cauza că nu am vrut să facem diferența între ei, și că toți să primească lucruri frumoase, eu i-am scris prietenei mele Carmen Iosif de la Cert Transilvania. Ea ne-a ajutat cu lucruri de la asociație și noi am sortat acele lucruri și am pregătit pachetele, le-am cumpărat dulciuri, am mai cumpărat ceva hăinuțe, ne-au mai ajutat și colegele de la serviciu, una a cumpărat ciocolată, alta sucurile sau ouă kinder. Alte colege au adus jucării de la copiii lor pe care nu le mai folosesc, și așa am reușit să facem pachetele pentru cei 13 copii”, povestește Iulia Maria Pascu, despre cum a reușit să facă facă cele 13 pachete.

Copii din Vâlcele au primit pachetele în cursul zilei de miercuri și au fost foarte fericiți. Unii dintre ei, mai spune Maria, erau atât de încântați că au primit cadouri încât abia așteptau să le deschidă. ”Se citea pe fețele lor o bucurie enormă. Fiecare a primit un cadou adaptat vârstei, celor mici jucării, iar celor mai mari care merg la școală, dulciuri, haine și rechizite școlare. Tuturor le-am pus periuțe și pastă de dinți”, a mai adăugat Maria Pascu.

Pentru Crăciunul din 2016, Maria spune că se gândește să aibă o inițiativă identică pentru copii sărmani din Apahida, comună în care trăiesc multe familii nevoiașe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s