Două cazuri confirmate de trichinella spiralis la Apahida! Medicii veterinară îi roagă pe oameni să meargă cu carnea la control

În ultimele zile, mai mulți porci sacrificați în gospodăriilor localnicilor din Apahida, s-au dovedit a fi infestați cu parazitul trichinella spiralis, ce poate provoca celui care consuma carnea infestată, o boală foarte gravă.
ignat-1
Autoritățile sanitar veterinare susțin faptul că primul animal care a fost sacrificat în gospodăria unui localnic din Apahida, era un porc de trei ani care era ținut într-un grajd, în condiții nu tocmai bune. ”Analiza cărnii a ieșit pozitiv, ca fiind infestată cu trichinella spiralis, a declara un oficial al DSV Cluj. Autoritățile sanitar veterinare susțin că proprietarii animalelor infestate vor fi despăgubiți dintr-un fond special creat iar carnea va fi distrusă.

Tot la Apahida, în cursul zilei de sâmbătă un alt porc sacrificat în gospodăria unui localnic a fost depistat pozitiv. În acest caz, localnicul a mai tăiat doi porci a căror carne a fost declarată bună de consum. Medicii veterinar susțin că parazitul ajunge în carnea porcului, după ce animalul consumă excremente de șobolan.

Medicul veterinar al comunei Apahida, Carmen Ramona Pop a declarat pentru ziardeapahida.ro că locuitorii comunei trebuie să înțeleagă riscurile la care se supun în momentul în care nu se prezintă cu carnea la analize. ”Este important ca oamenii să ducă proba la analiza înainte de a o consuma, la orice cabinet veterinar doresc ei. Asta cu atât mai mult cu cât în ultimele zile s-au descoperit în comună probe pozitive”, a declarat medicul veterinar Carmen Ramona Pop.

Infestarea cu trichinella spiralis, poate fi fatală, pentru om, în 20 la sută din cazuri. Restul cazurilor, mai spun medicii, pot dezvolta o formă medie a bolii, care presupune complicații ale mușchilor inimii și a sistemului respirator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s