În Apahida se realizează o mega investiție. Profi va opera un centru logistic de dimensiuni impresionante

Cea mai mare investiție care se realizează în Apahida, în ultimii ani, se construiește în cel mai mare secret. În zona Stației CFR Apahida, în spatele blocurilor din apropierea fostei ferme Victoria, pe terenul de la Nervia, se construiește un depozit logistic, de dimensiuni impresionante.

Surse apropiate construcției susțin că acest depozit logistic va fi operat de celebrul lanț de supermarket-uri Profi.

În județul Cluj, mai există doar un singur depozit logistic, similar, la Turda, al ieșirea spre Alba Iulia, și este operat de Kaufland.


Informația construirii Centrului Logistic Profi a fost confirmată pentru ziardeapahida.ro, de viceprimarul Radu Păcurar. Acesta a declarat că la această investiție vor fi angajate câteva sute de persoane. ”Este vorba despre o investiție majoră, de câteva milioane de euro. Din informațiile noastre rezultă că vor fi angajate între 200 și 300 de persoane. Multe persoane din Apahida, care nu au un loc de muncă vor putea munci la acest depozit logistic. Este cea mai mare investiție din Apahida, în ultimii patru ani”, a spus viceprimarul Păcurar.


O a doua sursă care spune că depozitul de la Nervia, va fi operat de Profi, este copreședintele PNL Apahida, Călin Păcurar. Acesta a stat de vorbă cu mai mulți muncitori care lucrează la depozitul logistic și a aflat că este vorba despre celebrul lanț de supermarketuri, Profi.

Păcurar, care este și consilier local PNL, a mai declarat că îi cere primarului Grigore Fati și angajaților de la Urbanism să se ocupe cu prioritate de această mare investiție care este una benefică pentru comuna noastră. ”Acolo sunt probleme cu un drum de acces. Consilierii locali PNL îi solicită primarului să dea curs cu prioritate rezolvării acestor probleme. De asemenea, îi cerem șefului Serviciului Urbanism, Iuliu Mîrza, să rezolve toate problemele de urbanism care au apărut în zona respectivă. A venit timpul, ca acești angajați de la Urbanism să se ocupă și de interesele comunei, nu doar de propriile lor interese”, a spus Călin Păcurar.

Copreședintele PNL, a mai precizat că bugetul comunei Apahida va crește substanțial datorită impozitelor care vor fi achitate de societatea care va opera depozitul logistic, care va fi cel mai mai mare din Transilvania, și că din acest motiv administrația comunei este obligată să facă tot posibilul pentru realizarea și finalizarea acestei.

Ziardeapahida.ro a aflat că depozitul logistic, care va fi operat de Profi, este cel mai mare din Transilvania. Terenul pe care se realizează construcția este în suprafață de 151.257 mp, iar depozitul propriu zis va fi construit pe o suprafață de 83.191 mp, adică peste opt hectare.

Noul centru logistic va putea fi operat, simultan, de 30 de autotrenuri. De asemenea, vor exista 60 de locuri de parcare pentru autoturisme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s