Pilda fariseului și primarul colonel. Edilul nu vrea să ajute Biserica preotului Trâncă, la care, CULMEA, a dat Paștile

La ședința de azi a Consiliului Local, un proiect inițiat de consilierii locali din PNL, care se referă la alocarea unei sume de bani pentru lucrări urgente care trebuie efectuate la Biserica Ortodoxă 2, din Apahida, unde preot paroh este Sorin Trâncă, nu s-a mai discutat deoarece primarul colonel nu fost de acord să introducă proiectul pe ordinea de zi.
apahida2-biserica-drona-1280x768
Alocarea de bani pentru Biserica Ortodoxă ar trebui să fie făcută în cel mai scurt timp, deoarece există pericolul ca apa să se infiltreze prin structura de beton și să deterioreze lucrările interioare, deja efectuate.

Consilierul Local PNL, Călin Păcurar a declarat că a discutat cu preotul paroh Sorin Trâncă și cu alți cetățeni din Apahida, care merg la slujbele religioase, la respectiva biserică, și că a aflat că lucrările deja efectuate riscă să se degradeze din cauza faptului că biserica nu are acoperiș. ”În stilul primarului Fati ar însemna că trebuie să ne batem joc de ce s-a făcut până acum la această biserică. De la bugetul local s-au alocat până în prezent 77.000 de lei. Am discutat de mai multe ori cu preotul și și ne-a spus că are nevoie de bani pentru acoperiș”, a spus consilierul local Călin Păcurar.

Interesant este faptul că primarul colonel a dat Paștile, anul acesta, la biserica preotului Trâncă, iar acum se opune să ajute acest lăcaș de cult.
fati
Primarul a refuzat să pună pe ordinea de zi, proiectul consilierilor locali PNL, privind alocarea unei sume de bani. Mai mult, cel care chiar a amenințat că nu va contrasemna acest proiect de hotărâre a fost secretarul Alexandru David. Discuția din Consiliul Local dovedește că atunci când este vorba despre imagine, primarul se folosește de orice ocazie, iar atunci când este nevoie de ajutor real, același primar, face jocul la offside.

Pilda fariseului: ”Pe vremea Mântuitorului nostru Iisus Christos, era un grup de oameni numiți farisei care se credeau sfinți și drepți înaintea lui Dumnezeu și se lăudau cu credința și cu faptele lor bune. Foarte adesea ei se rugau pe la colțuri de stradă și își puneau pe cap sac și cenusa, doar ca să fie văzuți, lăudați și respectați de către trecători. In fata oamenilor se arătau că fac numai fapte bune, dar pe ascuns făceau păcate și nedreptăți nenumărate”.

STENOGRAMĂ

Călin Păcurar: Nu este pe ordinea de zi, proiectul privind alocarea unei sume de bani către Biserica Ortodoxă. Asta nu este o prioritate?
Secretar: Nu.
Primar: Domnule Păcurar. Este o prioritate dar trebuie văzut și cum putem îndeplini acest deziderat. Eu personal nu mă opun. Acolo trebuie să se justifice sumele alocate și, bănuiesc, cheltuite.
Păcurar: Este treaba preotului.
Primar: Pe urmă legea prevede niște chestiuni acolo. A treia chestiune, ați propus să luăm bani de la alte biserici.
Păcurar: Vrem să protejăm biserica împotriva deteriorării.
Secretar: Ca să nu întindem discuția mai mult. Proiectul este bine venit. Din nefericire pentru noi, OG 82, privind alocarea fondurilor pentru cultele religioase, trebuie coroborată și cu prevederile Legii 350, privind finanțarea activităților non profit. Din nefericire pentru noi, nu putem aloca mai multe fonduri într-un an de zile. Într-un an de zile poate fi finanțat, o singură dată, o activitate. Nu vreau să intru în detalii să comenteze modul de redactare a proiectului de hotărâre dar nu poate fi … Acest proiect nu va putea fi finanțat. Voi refuza contrasemnarea acestui proiect.
Păcurar: Noi am depus proiectul în ideea de a se pune în dezbaterea Consiliului Local.
Secretar: Nu poate fi promovat un asemenea proiect de hotărâre și o să vă comunic și temeiul legal pentru care susțin ceea ce vă spun.
Păcurar: Atunci și noi considerăm că proiectele depuse de dvs. nu sunt de urgență. La revedere.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s