Tramvaiul spre Apahida este o prioritate a mandatului lui Emil Boc. Cel puțin așa susține primarul Clujului

Emil Boc, primarul Clujului, pare să nu renunțe la planurile sale de a prelungi linia de tramvai de la CUG, până în Apahida. Boc a vorbit în această săptămână despre planurile lui de viitor, care se referă la fluidizarea circulației spre Florești dar și de prelungirea a liniei de tramvai spre această comună dar și spre Apahida. ”Viitorul proiect important al zonei Metropolitane este ducerea tramvaiului și a troleibuzului spre Florești – Gilău și spre Apahida”, a spus Emil Boc.
f9a6d3384cb33d6f2e5d2f9783fb5442Primarul Clujului a mai declarat că planurile pentru prelungirea liniei de tramvai, și traseul acestora, a fost discutat cu specialiștii de la Universitatea Tehnică. Un kilometru de linie de tramvai ar costa, potrivit lui Boc, în jur de două milioane de euro, iar banii ar veni de la Uniunea Europeană care finanțează proiecte de extindere a transportului în comun în zonele metropolitane.

Proiectul a mai fost pus în discuție de Emil Boc și în 2013 și în 2014, și de aceea pare ușor utopic. Prelungirea liniei de tramvai de la CUG spre Apahida presupune construirea unei infrastructuri specifice, în lungime de minim 15 kilometri.

Apoi, nu este clar care va fi traseul noii linii de tramvai spre Apahida. Va urma cursul șoselei de centură și va ajunge la ”podul de fier” de la ieșire din Apahida sau va traversa Someșul, va intra în Sânnicoară și va ajunge la Apahida pe la Stația CFR.

Emil Boc nu dă niciodată destule detalii dar tot timpul discută despre acest proiect ca fiind unul foarte important pentru anul 2015 și 2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s