Creșa de la Câmpenești are bucătărie proprie (foto) care stă nefolosită de mai bine de un an. Cu toate acestea, micuții care merg la grădinița din Apahida și la creșa din Câmpenești, mănâncă o mâncare care este făcută de o firmă din Cluj Napoca, părinții fiind obligați să achite și cu doi lei mai mult, față de alte creșe din Cluj Napoca care au bucătărie proprie.
Construcția creșei de la Câmpenești, inaugurată în 2 iunie 2014, a costat de la bugetul local al comunei Apahida, suma de aproximativ 750.000 de euro. Dotarea bucătăriei, care stă nefolosită, a costat, la rândul ei, peste 20.000 de euro. Cei care au văzut bucătăria creșei din Câmpenești, capabilă să facă mâncare pentru copiii care merg la creșă cât și pentru cei care frecventează grădiniță din Apahida, spun că dotarea este de ultimă generație.
Dintr-o postare a primarului colonel Grigore Fati, pe site-ul Primăriei Apahida, aflăm un alt amănunt interesant și anume că pentru bucătăria creșei din Apahida, nu a fost angajat personal, deși a trecut mai bine de un an și patru luni de la inaugurare. Primarul colonel Fati, care este un bun gospodar, și foarte atent cu cheltuirea banilor publici, a declarat că nici noua grădiniță care se va construi în spatele actualului sediu al Băncii Transilvania, din Apahida, nu va avea bucătărie. Cu această ocazie, Fati s-a referit și la creșa din Câmpenești. ”Este adevărat că nu va avea și bucătărie, cei care susțin necesitatea ei, ar fi bine să știe că există bucătărie la creșa din Apahida. Dacă vom putea angaja personal, vom încerca să o facem pe aceasta funcțională, începând de anul viitor”, a spus primarul.
Subiectul noii grădinițe care va fi construită fără bucătărie proprie, a fost discutat și la ședința Consiliului de Administrație al Scolii ”Ștefan Pascu”, care controlează cele două unități școlare, grădinița și creșa.
Viceprimarul comunei Apahida Radu Păcurar a scris pe contul său de facebook că o bucătărie proprie ar duce la scăderea costului pentru hrana copiilor. ”Toți cei prezenți, în afara domnului primar, am fost pentru grădiniță cu bucătărie proprie, motivarea fiind de bun simț, și anume scăderea costului pentru meniul de hrană al micuților, hrana proaspătă, etc. Din discuții a reieșit că părinții sunt nemulțumiți de prețul mare al meniului și de faptul că se plătește în avans, pentru mulți dintre ei fiind un efort considerabil”.
În prezent, societatea Eleonor Impex SRL furnizează mâncarea pentru copiii care frecventează grădinița din Apahida și creșa din Câmpenești. Firma a câștigat licitația cu suma de 8.5 lei/porția livrată. Interesant este faptul că în evidențele fiscale, firma Eleonor Impex SRL, cu sediul în Cluj Napoca, nu a avut în 2014, niciun angajat, dar a avut o cifră de afaceri de peste 700.000 de lei.
Un alt amănunt extrem de interesant este faptul că hrana este adusă la cele două unități școlare în oalele Primăriei Apahida. Potrivit unor surse interne, oalele au fost cumpărate ulterior derulării licitației, de la Selgros, deoarece, în caietul de sarcini, nu s-a prevăzut că firma care livrează mâncare trebuie să aducă hrana în propriile oale.
În Cluj Napoca, există zeci de grădinițe și creșe unde meniul zilnic al copiilor costă în jur de 6.5 lei. Un simplu calcul arată că pentru un copil din Apahida, un părinte plătește în plus, anual, suma de 500 de lei. Diferența dintre un meniu făcut la o creșă din Cluj și unul servit copiilor de la creșa din Apahida, constă în bucătăria proprie. Creșele din Cluj au bucătărie și își permit un preț mai scăzut, în timp ce creșa din Câmpenești, deși are bucătărie ultra modernă, nu arangajați, și, în consecință, prețul achitat zilnic, de un părinte, pentru copilul lui fiind chiar și cu doi lei mai mare.
Lucuri ziditoate si folositoare am gasit aici.
Va urez multa sanatate in ceea ce faceti.
LikeLike